ΔΙΕΘΝΗ

Κατασχέθηκαν 1.243 ακίνητα ιδιοκτησίας της Αντζιόλα Αρμελίνι

κατασχέθηκαν-1-243-ακίνητα-ιδιοκτησίας-τ-486125

Στην πλειονότητά τους τα αμέτρητα ακίνητα της Ιταλίδας δισεκατομμυριούχου βρίσκονται στη Ρώμη και στον κατάλογο που έχει στα χέρια της η ιταλική δικαιοσύνη συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία.

Η Αρμελίνι είχε αποφύγει να καταβάλει στο δημόσιο τους οφειλόμενους φόρους χάρη σε είκοσι εταιρίες που φέρεται να είχε ιδρύσει στο Λουξεμβούργο.

Τα εισοδήματα που η Αρμελίνι δεν δήλωσε ποτέ στην ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων υπολογίζεται σε έως και 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι φόροι που αναλογούν υπολογίζονται σε 190 εκατομμύρια ευρώ.

Η εισοδηματίας κατηγορείται, μαζί με έντεκα συνεργάτες της, για παράνομη δράση με σκοπό την φοροδιαφυγή. Η σε βάρος τους έρευνα διήρκεσε έναν χρόνο και σύμφωνα με τις αρχές συνέβαλε να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο από την δεκαετία του 1990 και κατόπιν η Αρμελίνι εξαπάτησε το ιταλικό δημόσιο.

Οι έρευνες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας –όπως αναφέρει σήμερα ο Τύπος– έδειξαν ακόμη ότι η μόνιμη κατοικία που δήλωνε στο εξωτερικό η αποκαλούμενη «Ρωμαία μεγάλη κυρία των ακινήτων», στο Μονακό, στην πραγματικότητα ήταν πλασματική και ο ψευδής αυτός ισχυρισμός της είχε στόχο την εξασφάλιση επιπλέον φορολογικών διευκολύνσεων.

ΑΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου