ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: «Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος», υποστηρίζει η καλόγρια

ιταλία-δεν-ήξερα-ότι-ήμουν-έγκυος-υπ-491447

Μετά την είδηση – έκπληξη ότι μία καλόγρια μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Ριέτι της Ιταλίας, με έντονους πόνους στην κοιλιά και λίγες ώρες αργότερα έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι 3,5 κιλών, προκάλεσε έκπληξη και κρυφά χαμόγελα στο ιατρικό προσωπικό.

Η 32χρονη καλόγρια με καταγωγή από το Ελ Σαλβαδόρ, που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο Ντε Λέλις από τις αδελφές της μονής, δήλωσε πως δε γνώριζε ότι είναι έγκυος, όταν οι γιατροί της διέγνωσαν όχι μόνο προχωρημένη εγκυμοσύνη αλλά και ότι απείχε λίγες ώρες από τον τοκετό.

«Δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος, ένιωθα έντονους πόνους στην κοιλιά», δήλωσε στους γιατρούς η 32χρονη, ενώ οι αδελφές της μονής απορούσαν πώς είναι δυνατόν να κυοφορεί.

Το αγοράκι που θα ονομαστεί Φραντσέσκο Σαντρίνο, ήδη έχει λάβει τα πρώτα δώρα του, από μαμάδες που γέννησαν στο ίδιο νοσοκομείο με την καλόγρια, καθώς πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν χρήματα για τα πρώτα έξοδα του νεογνού.

Στο μεταξύ, ο ιερέας της περιοχής, έκπληκτος για το γεγονός, δήλωσε ότι η γυναίκα «θα αναλάβει τις ευθύνες της. Όπως κατάλαβα, η καλόγρια θα αναλάβει το παιδί της».

Όσο για το μυστήριο πίσω από την κύηση, λέγεται πως η γυναίκα είχε επιστρέψει στην πατρίδα της πρόσφατα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως να συνευρέθηκε ερωτικά με κάποιον από την πόλη της.

Στην περιοχή Ριέτι, πάντως οι κάτοικοι δε μιλούν για τίποτα άλλο από την γέννηση του μικρού, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι της εκκλησίας κάνουν λόγο για ένα πλάσμα του Θεού που πρέπει να λάβει τον σεβασμό από τον κόσμο.

Βέβαια, υπάρχουν και μερικοί που δε δέχονται την… αμαρτία, όπως ο επίσκοπος της περιοχής, ο οποίος συμβούλευσε τη γυναίκα να εγκαταλείψει τον δρόμο της εκκλησίας και να ακολουθήσει τον δρόμο της εγκόσμιας ζωής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου