ΔΙΕΘΝΗ

Καντίροφ: «Κατά 99% νεκρός» ο ηγέτης των ισλαμιστών της Τσετσενίας

καντίροφ-κατά-99-νεκρός-ο-ηγέτης-των-ι-491930

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ θεωρεί ότι «κατά 99%» ο αρχηγός των Ισλαμιστών ανταρτών του ρωσικού Καυκάσου, ο Ντόκου Ουμάροφ, είναι νεκρός και σε καμία περίπτωση δεν θα απειλήσει τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Καντίροφ: «Κατά 99% νεκρός» ο ηγέτης των ισλαμιστών της Τσετσενίας
«Είμαστε σίγουροι κατά 99,9%. Είχα ήδη πει και στο παρελθόν ότι είχε πεθάνει, όμως αυτήν την φορά έχουμε στην κατοχή μας το αρχείο με την τηλεφωνική συνομιλία υποτιθέμενων “εμίρηδων”, οι οποίοι μιλάνε για τον θάνατό του, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και συζητούν για την υποψηφιότητα ενός νέου εμίρη», δήλωσε ο Καντίροφ, σύμφωνα με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο του.

«Για αυτόν ακριβώς το λόγο όλες οι δηλώσεις για απειλές εναντίον των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι δεν έχουν καμία απολύτως βάση», προσέθεσε ο ίδιος.

Μία πηγή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ερωτηθείσα σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ανέφερε πάντως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία περί θανάτου του αρχηγού των Τσετσένων αυτονομιστών.

«Δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντόκου Ουμάροφ σκοτώθηκε. Δεν έχουμε αυτήν την πληροφορία» δήλωσε η πηγή αυτή.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει μεταδοθεί η πληροφορία του θανάτου του «Εμίρη του Καυκάσου», του αρχηγού των Τσετσένων ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ χωρίς, ωστόσο, η πληροφορία αυτή να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί μέσα σε ένα δάσος και μεταδόθηκε τον Ιούλιο, ο Ντόκου Ουμάροφ είχε διακηρύξει ότι θα «εμποδίσει με κάθε μέσο» τη διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι, στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Οι φόβοι ότι οι απειλές αυτές θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αναζωπυρώθηκαν από τις δύο επιθέσεις καμικάζι που στοίχισαν την ζωή σε 34 ανθρώπους την 29η και την 30ή Δεκεμβρίου στο Βόλγκογκραντ. Μέχρι αυτή τη στιγμή καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διατάξει τη λήψη ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας εν όψει των Αγώνων, που αρχίζουν την 7η Φεβρουαρίου.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου