ΔΙΕΘΝΗ

Έλληνες περισυνέλεξαν 97 μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

έλληνες-περισυνέλεξαν-97-μετανάστες-αν-500582

Ελληνικό δεξαμενόπλοιο που έπλεε στη θάλασσα της Μεσογείου περισυνέλεξε 97 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητη βάρκα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί οταν ο πλοίαρχος του «Aegean Nobility» το οποίο έπλεε στη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τεργέστη της Ιταλίας, ενημερώθηκε απο το ιταλικό Maritime Co-ordination (IMRCC) να πλεύσει στη θαλάσσια περιοχή 56 ναυτικά μίλια απο τις βόρειες ακτές της Λιβύης, προκειμένου να παράσχει συνδρομή σε βάρκα με αρκετούς επιβαίνοντες η οποία έπλεε ακυβέρνητη.

Ο πλοίαρχος του δεξαμενοπλοίου έσπευσε στην συγκεκριμένη περιοχή και περισυνέλεξε με επιτυχία 97 αλλοδαπούς τους οποίους επρόκειτο να μεταφέρει χθες το απόγευμα στο λιμάνια Pozzallo της Ιταλίας. Το «Aegean Nobility» έχει 25 άτομα πλήρωμα(10 Ελληνες και 15 αλλοδαπούς) είχε αποπλεύσει απο τη Λιβύη,πήγαινε Τεργέστη και ήταν έμφορτο με αργό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης το ελληνικό πλοίο διέσωσε 117 μετανάστες ανάμεσά τους 23 γυναίκες εκ των οποίων η μια έγκυος. Ολοι επέβαιναν σε βάρκα που έμεινε ακυβέρνητη 110 μίλια νοτιοανατολικά της Λαμπεντούσα.

Εφημερίδα Των Συντακτών

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου