ΔΙΕΘΝΗ

«Ο Σουμάχερ μπορεί να παραμείνει σε κώμα για εβδομάδες»

ο-σουμάχερ-μπορεί-να-παραμείνει-σε-κώ-511895

Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Καθηγητής Uwe Kehler, επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής στο Ασκληπιείο νοσοκομείο του Αμβούργου στη Γερμανία, τόνισε πως ο Σουμάχερ μπορεί να παραμείνει σε κώμα επί εβδομάδες.

Αναλυτικά τόνισε:

«Συνήθως, πρέπει να περάσουν δύο με τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης ενός ασθενή με τόσο σοβαρό τραυματισμό. Όμως και πάλι, ίσως απαιτηθούν μέρες ή και εβδομάδες προτού αυτός ανοίξει τα μάτια του. Δυστυχώς, υπάρχει και η πιθανότητα ο ασθενής να μη ξυπνήσει σωστά. Στα εκτεταμένα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα, οι πρώτες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες καθώς τότε βλέπεις αν η πίεση και το πρήξιμο συνεχίζεται.

Όταν ο ασθενής, περάσει αυτές τις πρώτες ημέρες, τότε μπορούν όλοι να ανασάνουν. Είναι ενθαρρυντικό. Όμως δεν μπορεί να ειπωθεί αν θα επιβιώσει ή ποιες θα είναι οι συνέπειες».

Νωρίτερα ο Φίλιπ Στρέιφ, πρώην πιλότος της F1, αποκάλυψε ότι ο γιατρός του Σούμι του είπε ότι πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Η εκπρόσωπος της οικογένειας έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία και να χαρακτηρίσει σταθερή αλλά κρίσιμη την κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε πως νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει την Δευτέρα.

Όσον αφορά στην κάμερα που είχε στο κράνος του ο Μίκαελ Σουμάχερ, έγινε γνωστό πως η οικογένεια έδωσε την άδεια να εξεταστεί από την αστυνομία, ωστόσο δεν θέλει σε καμία περίπτωση το υλικό να δει το φως της δημοσιότητας.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου