ΔΙΕΘΝΗ

Γενέθλια στην Εντατική για τον Μ.Σουμάχερ – Σιωπηλή συγκέντρωση θαυμαστών

γενέθλια-στην-εντατική-για-τον-μ-σουμά-514003

Μπορεί η κατάσταση του Μίχαελ Σουμάχερ να παραμένει σταθερή, καθώς βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, όμως οι λεπτομέρειες που βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια εξακολουθούν να γεμίζουν συγκίνηση τους φίλους και θαυμαστές του κορυφαίου πιλότου. Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλιά του πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το νοσοκομείο Γκρενόμπλ.

Έτσι σήμερα αναμενόταν να κλείσει τα 45 του χρόνια ευρισκόμενος πάντα στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της γαλλικής πόλης Γκρενόμπλ, και με την τελευταία ενημέρωση περί σταθερότητας της κατάστασής του να προέρχεται από προχθές το μεσημέρι από τη μάνατζέρ του. Νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει, είπαν από το νοσοκομείο στη Γαλλία, όταν σημειωθεί κάποια ουσιαστική εξέλιξη.

Ομως, η αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Bild χθες, για τον λόγο που κατέβηκε βιαστικά τη μοιραία πλαγιά των Γαλλικών Αλπεων στο Μεριμπέλ ο Σουμάχερ, έδωσε νέα διάσταση στην ιστορία του τραυματισμού του στο κεφάλι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γερμανός άσος του βολάν κατέβηκε την επικίνδυνη πλαγιά εκτός πίστας ώστε να σπεύσει να βοηθήσει την κόρη φίλου του.

Εγινε επίσης γνωστό ότι το σημείο όπου τραυματίστηκε ο Σουμάχερ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σχετικά εύκολες πίστες, αλλά με βράχους που είναι κρυμμένοι ή μισοκρυμμένοι από το χιόνι. Κατεβαίνοντας με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, σύμφωνα με τη μάνατζέρ του, ο Σουμάχερ έχασε την ισορροπία του από έναν τέτοιο βράχο και έπεσε με δύναμη πάνω σε άλλον με το κεφάλι, ενώπιον του 14χρονου γιου του, Μικ.

Πλάι στο κρεβάτι του στην εντατική η γυναίκα του, Κορίνα, έχει τοποθετήσει ένα μικρό κεραμικό φυλαχτό που είχε μαζί του πάντα ο Σουμάχερ στους αγώνες του από το 1995 όταν του το χάρισε η ίδια μετά τον γάμο τους. Πάνω στο φυλαχτό είναι χαραγμένα τα αρχικά μελών της οικογενείας τους. Λέγεται ότι ο Σουμάχερ αρνείτο να αγωνιστεί χωρίς αυτό. Αλλα οικογενειακά αντικείμενα που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το κρεβάτι του περιλαμβάνουν μια βούρτσα της 16χρονης κόρης του και ένας χρυσός σταυρός του Μικ, που ο 14χρονος είχε βρει ενώ ήταν σε διακοπές με τη γιαγιά του.

Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, Ζαν Φρανσουά Παγιάν είπε ότι όσοι υφίστανται τραυματισμό σαν αυτόν του Σουμάχερ έχουν πιθανότητες 40 με 45 τοις εκατό να συνέλθουν, προσθέτοντας όμως ότι «εγώ δεν δουλεύω με τις στατιστικές, δουλεύω με τους ασθενείς». Πάντως, στην περίπτωση του Γερμανού θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι πιθανότητες θεωρούνται μεγαλύτερες χάρη στην εντυπωσιακή φυσική του κατάσταση.

«Forza Michael» (Δύναμη Μίκαελ)

Σιωπηλή συγκέντρωση για τα 45α γενέθλια του Μίκαελ Σουμάχερ διοργανώνουν σήμερα οι θαυμαστές του, έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Μέλη των club της Ferrari από τη Γαλλία και την Ιταλία μετέβησαν στην Γκρενόμπλ το πρωί με λεωφορεία που είχε ναυλώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, o εκπρόσωπος της Ferrari Ρενάτο Μπισινιάνι δήλωσε ότι οι θαυμαστές του κλήθηκαν να ντυθούν στα κόκκινα και να κρατούν σημαίες της εταιρείας, ενώ επέμεινε ότι η διοργάνωση δεν αποσκοπεί στην προώθηση της εταιρείας ή των πελατών της.

Ακόμη σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αναφέρεται πως την σημερινή μέρα έχουν διπλό λόγο να του ευχηθούν τα καλύτερα και πως «όλοι στη Ferrari, από τον πρόεδρο Λούκα ντι Μοντετσεμόλο ως τον τιμ μάνατζερ της Ferrari Στέφανο Ντομενικάλι, έχουμε διαρκή επικοινωνία με την οικογένεια του Μίκαελ και το στενό του κύκλο. Παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη της κατάστασής του».

kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου