ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: 13 ετών και έγκυος η έφηβη που βιάστηκε ομαδικά και πυρπολήθηκε

ινδία-13-ετών-και-έγκυος-η-έφηβη-που-βιάσ-514521

Η Ινδή έφηβη που βιάστηκε ομαδικά δυο φορές και πυρπολήθηκε από τους δράστες στην πόλη Κολκάτα (πρώην Καλκούτα) της Ινδίας, ήταν 13 ετών και έγκυος όταν πέθανε, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hindustan Times.

Το κορίτσι, που αρχικά είχε αναφερθεί ότι ήταν 16 ετών, βιάστηκε ομαδικά δυο φορές τον Οκτώβριο στην περιοχή Παργκάνας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κολκάτα.

Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι η μικρή αυτοπυρπολήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου εν μέσω απειλών από τους βιαστές της, αλλά την Τρίτη, απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εναντίον δυο ανδρών, τους οποίους το θύμα κατηγόρησε λίγο πριν πεθάνει, ότι τής έβαλαν φωτιά.

Η νεαρή Ινδή υπέκυψε στα τραύματά της την Τρίτη στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με στοιχεία από το σχολείο της μικρής στην περιοχή Σαμαστιπούρ της επαρχίας Μπιχάρ, το κοριτσάκι είχε γεννηθεί στις 5 Φεβρουαρίου του 2001, συνεπώς όταν τη βίασαν ήταν 12 ετών και εννέα μηνών.

Η νεκροτομή που έγινε στη μικρή έδειξε ότι ήταν έγκυος, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο επικαλείται την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το έμβρυο εστάλη σε εργαστήριο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για ταυτοποίηση DNA, ενώ ελήφθησαν δείγματα αίματος από τους κατηγορουμένους. ’Εξι άνδρες έχουν συλληφθεί σε σχέση με την τραγική αυτή υπόθεση.

Φίλος της οικογένειας της μικρής δήλωσε ότι το κοριτσάκι και η μητέρα της ζούσαν σε ένα χωριό της επαρχίας Μπιχάρ, ενώ ο πατέρας και ο παππούς της εργάζονταν στα περίχωρα της Κολκάτα. Η μικρή και η μητέρα της ταξίδευαν συχνά από το χωριό τους στην Κολκάτα.

Ο θάνατος του κοριτσιού προκάλεσε διαμαρτυρίες στην Κολκάτα και το Νέο Δελχί.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εάν η αστυνομία είχε ενεργήσει άμεσα εναντίον των εγκληματιών…τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί και η ζωή του κοριτσιού να έχει σωθεί”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Γυναικών της Ινδίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου