ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε προσπαθώντας να σώσει τη μικρή κόρη του φίλου του

ο-σουμάχερ-τραυματίστηκε-προσπαθώντ-516027

Νέες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ στις γαλλικές Άλπεις, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, ο επτάκις πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, τραυματίστηκε στη προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή κόρη ενός φίλου του.

Το κορίτσι, αναφέρει το δημοσίευμα, έπεσε την ώρα που έκανε σκι, με τον «Σούμι» να αναγκάζεται να παρεκκλίνει της καθορισμένης διαδρομής προκειμένου να βοηθήσει, πέφτοντας όμως και ο ίδιος σε σημείο που υπήρχε βαθύτερο χιόνι, με αποτέλεσμα το ατύχημα του τραυματισμού του.

Καλούν σε κατάθεση τη μάνατζερ – Δανεικά πέδιλα φορούσε ο Σούμι

Κατάθεση από τη μάνατζερ του οδηγού του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ, πρόκειται να πάρουν οι Γάλλοι ανακριτές που εξετάζουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος που είχε ο βετεράνος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής εισαγγελέα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Dauphine Libere με έδρα τη Γκρενόμπλ, ανέφερε την Πέμπτη πως ο εισαγγελέας Πάτρικ Κουίνσι, δεν έχει λάβει κατάθεση από τη μάνατζερ του Σουμάχερ, την οποία και θα καλέσει τις προσεχείς μέρες.

Εντωμεταξύ, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, που περιμένουν έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται ο βετεράνος πρωταθλητής, η ΄Σαμπίν Κεμ τόνισε πως η «κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά παραμένει κρίσιμη».

Την Τρίτη, η Κεμ απέρριψε τις εικασίες πως ο Σούμι έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα και πως αυτό μπορεί να προκάλεσε το ατύχημά του. Στους δημοσιογράφους δήλωσε πως χτύπησε σε βράχο που τον «τίναξε» στον αέρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του σε έναν άλλο βράχο.

Ο Κουίνσι δήλωσε στην εφημερίδα Dauphine Libere: «Ορισμένα βράχια ήταν ορατά κι άλλα όχι. Το μόνο πράγμα για το οποίο είμαστε σίγουροι αυτή τη στιγμή είναι πως ο Μίκαελ Σουμάχερ έχασε την ισορροπία του, προτού πέσει».

Ο Σουμάχερ χρησιμοποιούσε ένα νοικιασμένο ζευγάρι πέδιλων του σκι και η γερμανική εφημερίδα Bild εικάζει πως η έλλειψη εξοικείωσης του με τον εξοπλισμό μπορεί να συνέβαλαν στο ατύχημα.

Η σφοδρότητα της πτώσης ήταν τέτοια που το κράνος του έσπασε στα δύο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου