ΔΙΕΘΝΗ

Κρέας γαϊδουριού νοθευμένο με αλεπούς στην Κίνα

κρέας-γαϊδουριού-νοθευμένο-με-αλεπού-516585

NΕΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Στην ανάκληση από την κινεζική αγορά συσκευασιών με γεύματα από κρέας γαϊδουριού επειδή αυτά περιείχαν γονιδιακά ίχνη από κρέας αλεπούς (!) προχώρησε η Wal Μart.

Οπως ανακοίνωσε η αμερικανική πολυεθνική, οι καταναλωτές που αγόρασαν το επιμολυσμένο προϊόν, ονόματι «Five Spice», θα αποζημιωθούν ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό του (Κινέζου) προμηθευτή.

Το νέο διατροφικό σκάνδαλο απειλεί να πλήξει την φήμη που απολαμβάνουν στην Κίνα τα Wal Mart, σε μία στιγμή που ο αμερικανικός κολοσσός ετοιμάζεται να προσθέσει στα 400 ήδη υφιστάμενα, 110 νέα καταστήματα στη χώρα.

Το κρέας γαϊδουριού αποτελεί δημοφιλές έδεσμα σε αρκετές περιοχές της Κίνας, παρότι το μερίδιό του στην αγορά κρέατος του ασιατικού γίγαντα παραμένει πολύ μικρό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της χώρας, μόνο το 2011 στην Κίνα σφαγιάστηκαν περί τα 2,4 εκατομμύρια γαϊδουράκια με σκοπό την κατανάλωση.

Οπως αναμενόταν, το Weibo, το πλέον δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, πήρε φωτιά με τους χρήστες να εμφανίζονται διχασμένοι εάν πρέπει να καταδικάσουν ή να «υποστηρίξουν» την Wal Mart:

«Στο κάτω – κάτω το κρέας της αλεπούς δεν είναι ακριβότερο από εκείνο του γαϊδουριού;», διερωτήθηκε ένας χρήστης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου