ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη φωτογραφία με τον Σούμι τραυματισμένο στο χιόνι

η-πρώτη-φωτογραφία-με-τον-σούμι-τραυμα-517201

Συγκλονίζει η φωτογραφία που απεικονίζει τα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις Γαλλικές Άλπεις.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ξαπλωμένος στο χιόνι και δέχεται την φροντίδα των γιατρών και των διασωστών.

Γύρω του βρίσκονται και άλλοι που έσπευσαν να βοηθήσουν αλλά και ο 14χρονος γιος του.

Στο βάθος διακρίνεται το ελικόπτερο το οποίο είναι έτοιμο να μεταφέρει τον Γερμανό στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.


(Πηγή φωτογραφίας: Bild)

«Σταθερή» η κατάσταση της υγείας του

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του, ο «Σούμι» εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη παρά τα μικρά σημάδια βελτίωσης που παρουσίασε μετά την δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νευροχειρουργός Στεφάν Σαμπάρντ, οι μετεγχειρητικές εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν διάχυτες αιμορραγικές πληγές και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου.

«Οι εξετάσεις έχουν θετικά αποτελέσματα, όμως υπάρχουν και άλλες βλάβες που χρειάζονται φροντίδα» ανέφεραν οι γιατροί.

Τόσο οι δικοί του άνθρωποι, τα μέλη της οικογένειάς του, όσο και η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίν Κεχμ, κρατούν χαμηλούς τόνους και έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ,  Σαμπίν Κεχμ

Η μάνατζερ του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίν Κεχμ

«Τα καλά νέα για σήμερα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η κατάστασή του παραμένει σταθερή» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η μάνατζέρ του και για αυτό το λόγο δεν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου από τους θεράποντες ιατρούς.

«Δεν θα έλεγα ότι όσα λένε οι γιατροί είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Νομίζω ότι κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν είναι αισιόδοξοι, ότι θα πρέπει να δουν αν υπάρχει πραγματικά ελαφριά βελτίωση», τόνισε αναφερόμενη στο ιατρικό ανακοινωθέν της Τρίτης που έκανε λόγο για μικρή βελτίωση.

Τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει ένα φίλο του

Η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεχμ, έδωσε μια άλλη εκδοχή για τις συνθήκες τραυματισμού του διάσημου πιλότου. Όπως είπε «ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, σε βαθύ χιόνι, κλήθηκε να βοηθήσει ένα φίλο του που είχε πέσει εκτός πίστας. Αφού τον βοήθησε και τον σήκωσε ξεκίνησε και πάλι το σκι, πήγε να κάνει μια στροφή και χτύπησε σε ένα βράχο που βρισκόταν κάτω από το παχύ χιόνι. Αυτό το χτύπημα, εκτοξεύτηκε στον αέρα και στη συνέχεια έπεσε με το κεφάλι σε έναν άλλο βράχο, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του».

Μάλιστα, όπως τόνισε η Σαμπίν Κεχμ, ο Σουμάχερ δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα «Δεν ήταν θέμα ταχύτητας, αλλά από τη γωνία που χτύπησε στο βράχο», είπε η Σαμπίν Κεχμ.

Πάντως, χθες, Τρίτη, ο δημόσιος κατήγορος της Αλμπερτβίλ, Philippe Quincy, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστούν τα αίτια του ατυχήματος του Σουμάχερ και να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Ξέρουμε πως το ατύχημα προκλήθηκε εκτός πίστας, όμως σε σημείο που οι βράχοι ήταν μερικώς ή πλήρως καλυμμένοι από χιόνι. Ο Schumacher έχασε την ισορροπία του εξ αιτίας ενός εξ αυτών», δήλωσε ο Quincy.

Όπως φαίνεται στην εικόνα, ο Σουμάχερ έπεσε πάνω στα βράχια, τα οποία βρίσκονται εκτός της πίστας. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, από την σφοδρότητα της πρόσκρουσης το κράνος του έσπασε στα δύο

Όπως φαίνεται στην εικόνα, ο Σουμάχερ έπεσε πάνω στα βράχια, τα οποία βρίσκονται εκτός της πίστας. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, από την σφοδρότητα της πρόσκρουσης το κράνος του έσπασε στα δύο
Αυτό είναι το σημείο εκτός πίστας που πιθανότατα έπεσε ο πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1

Αυτό είναι το σημείο εκτός πίστας που πιθανότατα έπεσε ο πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1
Ο χάρτης του Meribel και στο κίτρινο φόντο το σημείο του ατυχήματος

Ο χάρτης του Meribel και στο κίτρινο φόντο το σημείο του ατυχήματος

Η στιγμή της μεταφοράς του Σουμάχερ με ελικόπτερο

Τον γύρo του διαδικτύου κάνουν εικόνες απο τη στιγμή της μεταφοράς του Μίκαελ Σουμάχερ από τις Άλπεις με ελικόπτερο, ενώ δεκάδες σκιέρ παρακολουθούν την όλη διαδικασία.

Η προφητική δήλωση του «Σούμι»

Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος Κάι Έμπελ που πήρε την τελευταία συνέντευξη του Μίχαελ Σουμάχερ λίγες μέρες πριν το σοβαρό του ατύχημα, αποκάλυψε στην Bild την προφητική δήλωση του Γερμανού.

«Μιλήσαμε στις 17 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν πάει στις γαλλικές Άλπεις για διακοπές με την οικογένειά του. Ήταν πολύ χαρούμενος και ανυπομονούσε γι’ αυτό», τόνισε, ενώ αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον «Σούμι» και το αν είναι εθισμένος στην αδρεναλίνη και την ταχύτητα, με όσους κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

«Όχι, δεν νομίζω πως ήταν κάτι τέτοιο και δεν ήθελε να τον βλέπουν έτσι. Ήξερε τα όριά του, είτε οδηγούσε είτε έκανε σκι. Απλώς τα όριά του ήταν διαφορετικά από ενός απλού ανθρώπου. Όπως κάθε πιλότος της Formula 1, είχε διαφορετική σχέση με την ταχύτητα. Μου είπε πως ποτέ δεν βγαίνει από τα όριά του. Κάποτε μου είχε πει πως πιστεύει στη μοίρα. “Δεν μπορώ να μην κάνω κάποια πράγματα από το φόβο πως μπορεί να πάθω κάτι. Αν κάτι μου συμβεί, τότε ίσως είναι γραφτό μου”, μου είχε πει», τόνισε.



Το σπαρακτικό πρωτοσέλιδο της L’Equipe για τον Σουμάχερ

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί συγκλονισμένη τη μάχη που δίνει ο Μίκαελ Σουμάχερ για να κρατηθεί στη ζωή, η γαλλική εφημερίδα την Τρίτη του αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της με ένα μήνυμα που προκαλεί συγκίνηση, ένα μήνυμα προσευχή.

«Μη μας εγκαταλείπεις» γράφει η εφημερίδα και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ζougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου