ΔΙΕΘΝΗ

Καλύτερα τα νέα για τον Σουμάχερ

καλύτερα-τα-νέα-για-τον-σουμάχερ-518084

Ελαφρά βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν.

Η νέα αξονική τομογραφία έδειξε ότι η κατάστασή του είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, ωστόσο δεν είναι εκτός κινδύνου, επισημαίνουν οι γιατροί.

Το θετικό αυτό δείγμα, κατά τους γιατρούς, αφήνει ένα ανοιχτό ενδεχόμενο μίας εκ νέου χειρουργικής επέμβασης.

Σοκαρισμένη η οικογένειά του
Στο πλευρό του Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται η σύζυγος και τα δύο του παιδιά και σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

«Σαφώς και δεν είναι πολύ καλά. Είναι σοκαρισμένοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Κεμ.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης, η μαρτυρία ενός αυτόπτη στη γερμανική Bild, ο οποίος δήλωσε ότι το κράνος έσπασε μετά τη σύγκρουση. «Οταν φτάσαμε στο σημείο είδαμε το κράνος να έχει καταστραφεί και τον Σουμάχερ να έχει χάσει πολύ αίμα», τόνισε ο μάρτυρας.

Χθες, θαυμαστές του Σουμάχερ συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, προσευχόμενοι να αναρρώσει σύντομα.

Ενας φοιτητής από το Κιργιστάν περιγράφει ως έμπνευση τον Μίκαελ Σουμάχερ. «Φυσικά και ανησυχώ, αλλά ακόμη ελπίζω και προσεύχομαι για αυτόν», δήλωσε ο φοιτητής.

Εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και ευχές για ταχεία ανάρρωση καταφθάνουν από όλον τον κόσμο. Από το χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, αλλά και απλούς ανθρώπους.

Το δικό της μήνυμα έστειλε διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

«Όπως εκατομμύρια Γερμανοί, η καγκελάριος και τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ταράχθηκαν πολύ όταν πληροφορήθηκαν το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι. Ελπίζουμε μαζί με την οικογένειά του ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου