ΔΙΕΘΝΗ

Η στιγμή της αεροδιακομιδής του Σουμάχερ (Βίντεο)

η-στιγμή-της-αεροδιακομιδής-του-σουμά-518217

Σε τεχνητό κώμα εξακολουθεί να βρίσκεται ο διάσημος πιλότος της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Σύμφωνα με τη μάνατζέρ του, Σαμπίνε Κεμ, η σύζυγός του Κορίνα, η κόρη του Τζίνα Μαρία και ο γιος του Μικ βρίσκονται στο νοσοκομείο και είναι σε κατάσταση σοκ. «Προφανώς η οικογένειά του δεν είναι καλά, είναι σε κατάσταση σοκ» ανέφερε η Κεμ.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε στο κεφάλι το πρωί της Κυριακής, όταν χτύπησε σε βράχια την ώρα που έκανε σκι μαζί με τον γιο του.

Άμεσα μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, αλλά στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου κρίθηκε απαραίτητο να υποβληθεί σε νευροχειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, εάν δεν φορούσε προστατευτικό κράνος «δεν θα βρισκόταν τώρα εδώ».

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, καθηγητής Ζαν Φρανσουά Πεϊγιέν, ανέφερε τη Δευτέρα ότι προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τον νευροχειρουργό Στεφάν Σαμπάρντ, οι μετεγχειρητικές εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν διάχυτες αιμορραγικές πληγές και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου.

Την ίδια ώρα, αυτόπτης μάρτυρας βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή που το σωστικό ελικόπτερο παραλαμβάνει τον 44χρονο πρώην πρωταθλητή για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Δεκάδες σκιέρ παρακολουθούν το ελικόπτερο να απογειώνεται μέσα σε ένα σύννεφο χιονιού.

Όπως μετέδωσε ο αυτόπτης που έφτασε στον τόπο του ατυχήματος λίγα λεπτά μετά, είπε ότι η περιοχή ήταν διαχωρισμένη σε δύο απότομες πλαγιές.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου