ΔΙΕΘΝΗ

Σφαγή σε μπάτσελορ πάρτι από φανατικούς ισλαμιστές

σφαγή-σε-μπάτσελορ-πάρτι-από-φανατικο-519075

Μαχητές της Μπόκο Χάραμ εκτιμάται ότι ήταν οι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ κατά ομάδας καλεσμένων σε μπάτσελορ πάρτι σε βορειοανατολική περιοχή της Νιγηρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άτομα και να τραυματιστούν πολλοί ακόμη.

Η οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα έχει σαν δηλωμένο στόχο της την επιβολή της αυστηρής εφαρμογής του ισλαμικού νόμου, της Σαρία και δρα κυρίως στα βόρεια της χώρας όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο.

«Τρία μέλη της Μπόκο Χάραμ έφτασαν με μηχανές χτες στις 11 το βράδυ … πυροβολούσαν αδιακρίτως», είπε ένας επιζήσας στο Reuters.

Η δραστηριότητά της Μπόκο Χάραμ αποτελεί σαφή απειλή για την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό της Αφρικής, αν και περιορίζεται σε περιοχές μακριά από το Δέλτα του Νίγηρα, όπου βρίσκονται οι πετρελαιοπηγές.

Ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν έχει στείλει τα κυβερνητικά στρατεύματα σε μαζική επίθεση κατά των ανταρτών στα βορειοανατολικά. Μετά την υποχώρησή τους στις συνοριακές με το Καμερούν ορεινές περιοχές, οι φανατικοί ισλαμιστές πραγματοποιούν επιθέσεις τόσο κατά στρατιωτικών όσο και κατά πολιτικών στόχων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου