ΔΙΕΘΝΗ

«Τράκαρε» τουρκικό υποβρύχιο με… φορτηγό

τράκαρε-τουρκικό-υποβρύχιο-με-φορ-522603

Κεφάλια «πέφτουν» όχι μόνο στην κυβέρνηση Ερντογάν αλλά και στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό μετά το ευτράπελο που σημειώθηκε με υποβρύχιο τους που τράκαρε με φορτηγό πλοίο καταμεσής σε πέλαγος ενώ η θαλάσσια περιοχή ήταν άδεια από… πλοία!

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, μία ημέρα μετά το θάνατο 10 ατόμων στα στρατιωτικά ναυπηγεία Alaybey της Σμύρνης.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Taraf, στις 24 Δεκεμβρίου, το υποβρύχιο YILDIRAY (S-350) Τύπου 209/1200 του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο ανοιχτά της κατεχόμενης Κύπρου και προκλήθηκαν άγνωστες μέχρι στιγμής ζημιές.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, το πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διαδικασία ανάδυσης με αποτέλεσμα το υποβρύχιο YILDIRAY (S-350) να βρεθεί στην πορεία του φορτηγού πλοίου και να συγκρουστεί μαζί του.

Στην περιοχή έσπευσε ρυμουλκό και οδήγησε το YILDIRAY (S-350) στο λιμάνι της Μερσίνας προκειμένου να εξεταστούν οι ζημιές που υπέστη το υποβρύχιο.

Μέχρι στιγμής, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο δεν έχει διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει το συμβάν παρά τις οχλήσεις των δημοσιογράφων της Taraf, επιμένοντας στην πρακτική απόκρυψης των περιστατικών ασφαλείας όταν δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Πρόκειται για το δεύτερο καταγεγραμμένο περιστατικό ασφαλείας τουρκικού υποβρυχίου Τύπου 209/1200 μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο υποβρύχιο SALDIRAY (S-348) στις 21 Απριλίου 2009 κατά την διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης στο ναύσταθμο Gölcük με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μελών του πληρώματος.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, το εν λόγω υποβρύχιο YILDIRAY (S350) τύπου 209/1200 είχε δεχθεί βολές πολυβόλων από τη Φρουρά Φαρμακονησίου κατά τη διάρκεια παραβίασης Ελληνικών Εθνικών Χωρικών Υδάτων την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 1997.

Από πληροφορίες που έγιναν αργότερα γνωστές, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου καθαιρέθηκε των καθηκόντων του.

Μετά και από το πρωτοφανές αυτό περιστατικό αναμένεται να πέσουν κεφάλια στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου