ΔΙΕΘΝΗ

Φυλακίστηκε γιατί προσπάθησε να περάσει λαθραία βρεφικό γάλα

φυλακίστηκε-γιατί-προσπάθησε-να-περά-524118

Σε φυλάκιση πέντε εβδομάδων καταδικάστηκε μια γυναίκα 37 χρονών, για λαθρεμπόριο βρεφικού γάλακτος σε σκόνη, επειδή προσπάθησε να περάσει κρυφά το γάλα εκτός των συνόρων της πόλης του Χονγκ Κονγκ.

Η 37χρονη γυναίκα, η εθνικότητα της οποίας δεν έχει γνωστοποιηθεί, φυλακίστηκε για πέντε εβδομάδες, όταν την έπιασαν με τέσσερα κουτιά βρεφικού γάλακτος 3,2 κιλών, κατά τη διέλευση της στα σύνορα μεταξύ Χονγκ Κονγκ και της γειτονικής πόλης Σένζεν την Κυριακή το απόγευμα.

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει στους ανθρώπους να μεταφέρουν εκτός πόλης πάνω από 1,8 κιλά γάλακτος από τον περασμένο Μάρτιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου που είχε ξεσπάσει το 2008 και αφορούσε ένα γάλα μολυσμένο με μελαμίνη που οδήγησε στο θάνατο 6 παιδιά ενώ αρρώστησαν άλλα 300.000.

Η αμφιλεγόμενη απαγόρευση του Χονγκ Κονγκ, έχει ως στόχο την πάταξη των «παράλληλων εμπόρων« που πωλούν το γάλα σε σκόνη στην Κίνα με στόχο το κέρδος.

«Είναι η πρώτη φορά άμεσης φυλάκισης» δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η γυναίκα ομολόγησε την ενοχή της να «εξάγει παράνομα γάλα σε σκόνη για βρέφη και παιδιά… από το Χονγκ Κονγκ» αναφέρει η δήλωση της κυβέρνησης. «Καταδικάστηκε σε άμεση φυλάκιση 35 ημερών» προσθέτει η ανακοίνωση.

Παρά το γεγονός ότι το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην κινεζική κυριαρχία το 1997, διατηρεί ένα ημι-αυτόνομο καθεστώς με τους δικούς της νόμους και τελωνειακούς κανόνες και προωθεί τον εαυτό της ως ελεύθερο λιμάνι.

Εκατοντάδες Κινέζοι της ηπειρωτικής χώρας είχαν εντοπιστεί με σακούλες και κούτες με βρεφικό γάλα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς στα σύνορα πριν από την απαγόρευση. Η πλειοψηφία τους ήταν παράλληλοι έμποροι που ταξίδευαν καθημερινά στο Χονγκ Κονγκ με το τρένο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου