ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Κρέμασαν έγκυο δασκάλα και αστυνομικό

αφγανιστάν-κρέμασαν-έγκυο-δασκάλα-κα-529254

Μία έγκυος δασκάλα και μία αστυνομικός απαγχονίστηκαν και τα άψυχα σώματά τους πετάχτηκαν κοντά σε βάση των δυτικών δυνάμεων που πρόσφατα παραδόθηκε στον αφγανικό στρατό, επιβεβαίωσαν την Πέμπτη οι Αρχές στην Καμπούλ

Οι δύο γυναίκες, η αστυνομικός Φερόζα, μητέρα δύο παιδιών, και η έγκυος Μαλαλάι (και οι δύο έχουν μόνο μικρό όνομα όπως πολλές γυναίκες στην περιοχή) είχαν απαχθεί την Δευρέρα στην επαρχία του Ουρουζγκάν, όπως ανακοινώθηκε από την τοπική Αρχή. «Η νεκροψία έδειξε ότι απαγχονίστηκαν», όπως διευκρινίστηκε.

Τα άψυχα σώματα των δύο γυναικών βρέθηκαν στην περιφέρεια της τιρίν Κοτ την Τετάρτη. Την περιοχή έλεγχαν από το 2005 Αμερικανοί και Αυστραλοί στρατιώτες, οι οποίοι αποχώρησαν μόλις πριν μία εβδομάδα.

Το τελευταίο διάστημα, καθώς οι δυτικές δυνάμεις αποχωρούν από αρκετές περιοχές και οι Αφγανοί των κυβερνητικών δυνάμεων αναλαμβάνουν τον έλεγχο περισσότερων περιοχών, γυναίκες που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες γίνονται συχνότερα στόχος επιθέσεων, πολλές φορές φονικών. Πολλοί αναλυτές σχολιάζουν ότι τα δικαιώματα των γυναικών επιστρέφουν στην πριν την επέμβαση εποχή.

Δεν είναι μόνο οι Ταλιμπάν που στοχεύουν γυναίκες που εργάζονται για την κυβέρνηση Καρζάι. Σε πολλές περιπτώσεις συγγενείς τους που θεωρούν «προσβολή» αυτή την εργασία των γυναικών επιτίθενται οι ίδιοι στις συγγενείς τους.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας απέδωσε αυτό το κίνητρο τους συγκεκριμένους φόνους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου