ΔΙΕΘΝΗ

Τροχαίο ατύχημα είχε η Αγκελα Μέρκελ

τροχαίο-ατύχημα-είχε-η-αγκελα-μέρκελ-536632

Μία τρομακτική στιγμή έζησαν η γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ και οι φρουροί της, όταν η λιμουζίνα που τους μετέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα την Κυριακή.

Καθοδόν από το Βραδεμβούργο, όπου η Μέρκελ διαθέτει εξοχική κατοικία, η θωρακισμένη λιμουζίνα της καγκελαρίου συγκρούστηκε με ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 82χρονος.

Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς, ωστόσο τα δύο αυτοκίνητα έχασαν τους καθρέφτες τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, έπειτα από μία μικρή παραμονή σε πάρκινγκ, η Καγκελάριος επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα και συνέχισε την πορεία της προς το Βερολίνο για την παρουσίαση των μελών του υπουργικού της συμβουλίου.

Οπως σημειώνει το Spiegel, οι οδηγοί της Μέρκελ είναι εκπαιδευμένοι για τέτοια περιστατικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σοβαρά τροχαία ατυχήματα με τα κυβερνητικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα με υψηλόβαθμους πολιτικούς.

Πριν από μερικά χρόνια το αυτοκίνητο του πρώην προέδρου των Σοσιαλδημοκρατών, Φραντς Μούντερφερινγκ είχε γλιστρήσει στον πάγο και προσκρούσει στη συνέχεια σε κιγκλίδωμα. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο οδηγός του δεν έπαθαν το παραμικρό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου