Κιμ Γιονγκ Ουν: Αφού εκτέλεσε τον θείο του τον αποκαλεί «χειρότερο από σκυλί»

Τελευταία ενημέρωση: 2013-12-14, 10:25:09
Κιμ Γιονγκ Ουν: Αφού εκτέλεσε τον θείο του τον αποκαλεί «χειρότερο από σκυλί»

Με σκληρά και απαξιωτικά λόγια περιγράφει η επίσημη ανακοίνωση τον Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ, θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, και μέχρι πρότινος πανίσχυρος άνδρας, λίγη ώρα μετά την εκτέλεσή του.

Ο δεύτερος τη τάξει στο καθεστώς, κατηγορήθηκε για προδοσία, ενώ τις προηγούμενες ημέρες απομακρύνθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας βίαια, κατηγορούμενος για διαφθορά, εξωσυζυγικές σχέσεις, χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα ο θείος του ηγέτη της χώρας ήταν «απόβρασμα» και «χειρότερος από σκύλο».

Όπως αναφέρει το κείμενο, ο Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση, ήταν επικεφαλής «αντεπαναστατικής φράξιας», χρησιμοποιούσε μεθόδους για να «αρπάξει την εξουσία από το κόμμα και το κράτος».

Μάλιστα, η ανακοίνωση αναφέρει πως ο 67χρονος άνδρας ομολόγησε τα εγκλήματά του, ενώ αναφέρεται πως είχε εδώ και αρκετό χρόνια «βρώμικες πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν τόλμησε να αποκαλυφθεί όσο ζούσαν ο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ. Άρχισε να δείχνει την πραγματική πλευρά του, πιστεύοντας ότι είχε φτάσει η στιγμή να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία του σε μία ιστορική περίοδο όπου η γενιά της επανάστασης αντικαταστάθηκε».

Ο Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ φέρεται να ομολόγησε: «Σχεδίαζα πραξικόπημα με τη βοήθεια υψηλά ιστάμενων αξιωματικών με τους οποίους διατηρούσα στενούς δεσμούς και με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων».

Η απόφαση, όμως, για τον «προδότη, πονηρό πολιτικό καριερίστα και απατεώνα», ελήφθη άμεσα με αποτέλεσμα να περάσει από έκτακτο στρατοδικείο και να εκτελεστεί.

Τον περασμένο μήνα, δύο συνεργάτες του εκτελέστηκαν καθώς και εκείνοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για «απίστευτη αγριότητα του καθεστώτος», ενώ η κινεζική πλευρά, κύριος οικονομικός εταίρος της Β. Κορέας, δήλωσε πως η εκτέλεση ήταν «ένα εσωτερικό ζήτημα».

Παράλληλα, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε την είδηση λίγη ώρα από την εκτέλεση του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν, κάνοντας λόγος για έναν «προδότη» που επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση», και για το λόγο αυτό συντάχθηκε με τους εχθρούς της χώρας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=