ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν 120 Κούρδους

συρία-ισλαμιστές-αντάρτες-απήγαγαν-120-538894

Ισλαμιστές αντάρτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα απήγαγαν τουλάχιστον 120 Κούρδους πολίτες από ένα χωριό της επαρχίας του Χαλεπιού, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) μπήκαν στο Ιχράς, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της μεθοριακής πόλης Άζαζ, συνέλαβαν τους πολίτες και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Μεταξύ των απαχθέντων είναι και τουλάχιστον έξι γυναίκες.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο λαμβάνει πληροφορίες από ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών απ’ όλη τη Συρία, επικαλείται κουρδικές και αραβικές πηγές στην περιοχή του Ιχράς. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία από άλλη πηγή.

Το επεισόδιο αυτό είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά απαγωγών και δολοφονιών από άνδρες του ΙΚΙΛ εναντίον Κούρδων στη βόρεια Συρία όπου οι σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες έχουν συγκρουστεί κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες με Κούρδους μαχητές.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι το ΙΚΙΛ έχει απαγάγει 51 Κούρδους πολίτες από τις πόλεις Μανμπίτζ και Τζαραμπλούς, στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, από τις αρχές Δεκεμβρίου. Μεταξύ αυτών ήταν οκτώ γυναίκες και δύο παιδιά. Στην επαρχία Ιντλίμπ άνδρες του ΙΚΙΛ έδιωξαν από τα σπίτια τους 15 οικογένειες Κούρδων που συνδέονταν με το Κόμμα της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι τόσο οι αντάρτες όσο και οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις απαγωγής πολιτών την τελευταία περίοδο.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου