ΔΙΕΘΝΗ

Προβλήματα στις πτήσεις στην Κίνα λόγω ρύπανσης

προβλήματα-στις-πτήσεις-στην-κίνα-λόγ-549545

Εκατοντάδες πτήσεις καθυστέρησαν ή ματαιώθηκαν στη Σαγκάη όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ βυθίζοντας την πόλη στο νέφος, με αποτέλεσμα οι αρχές να σημάνουν τον υψηλότερο βαθμό συναγερμού.

Το περιστατικό αυτό, που δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο, καταγράφεται ενώ η Κίνα θέλει να αναδείξει τη Σαγκάη σε παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο αντάξιο του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ έως το 2020.

Σήμερα τα επίπεδα ρύπανσης στην πόλη έφτασαν σε επίπεδα έως 31 φορές υψηλότερα από αυτά που συστήνουν οι διεθνείς οργανισμοί υγείας!

Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους και τα εργοστάσια είτε να περιορίσουν είτε να παύσουν την παραγωγή.

«Δεν νομίζω πως είναι σωστό άνθρωποι να ζουν σε τέτοιο περιβάλλον», δήλωσε ο 34χρονος Fan Jianjun, κάτοικος της πόλης ενώ περπατούσε με μάσκα στο θολό τοπίο της Σαγκάης. «Αλλά δεν έχω επιλογή, πρέπει να δουλέψω. Μπορώ μόνο να παίρνω προληπτικά μέτρα αλλά δεν έχω ιδέα αν έχουν αποτέλεσμα», πρόσθεσε στο πρακτορείο Reuters.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου