Χρήστος Μπουκώρος: Γιατί κύριε Πρόεδρε;

χρήστος-μπουκώρος-γιατί-κύριε-πρόεδρ-596490

Με τις παραλήψεις σας, δίνεται αξία σε ανθρώπους που δεν αξίζουν

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά την άποψή μας, δεν τυγχάνει καμίας εκτίμησης ούτε στο πλαίσιο της ακραίας πολιτικής δύναμης της οποίας είναι, χωρίς να έχει εκλεγεί με τη λαϊκή προτίμηση, βουλευτής.

Εκλεκτός, κατά τα δημοσιεύματα του τύπου, της όχι και εκπάγλου καλλονής, κόρης Μιχαλολιάκου και όψιμης τηλεπερσόνας, μετά τα τελευταία γεγονότα, Ουρανίας.

Ο συγκεκριμένος κύριος κάνει καριέρα βουλευτή εφόσον αναγκάστηκε σε παραίτηση, λόγω φόρτου εργασίας, ο άνεργος(!) κατά δήλωσή του εκλεγείς βουλευτής Σερρών. Ο παραιτηθείς βουλευτής παρέδωσε τη θέση του στον Ματθαιόπουλο και στη συνέχεια διορίστηκε υπάλληλος της Βουλής! Αυτά θα μου πείτε είναι ψιλά γράμματα ακόμη και για την «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή. Η ασθένεια της πολιτικής συναλλαγής και η οικογενειοκρατία των διεφθαρμένων πολιτικών ενδημεί και στο σπίτι τους. Ας είναι όμως. Μακάρι να ήταν μόνο αυτά.

Αυτός ο τύπος λοιπόν, όρθωσε χθες το ανάστημά του από το βήμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας και εξαπέλυσε βολές κατά του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. « Ο πάντα ευαίσθητος κ. Παπούλιας εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση καταδίκης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα, όμως μέχρι σήμερα τόσες μέρες μετά, δεν έχουμε δει ούτε μια τυπική έστω ανακοίνωση καταδίκης για τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων», είπε από το βήμα το «πολιτικό υποπροϊόν» και φάνηκε στα μάτια μας… γίγαντας πραγματικός.

Δεν μπορεί, πλάκα μας κάνει, ήταν η πρώτη σκέψη. Δυστυχώς όμως στη συνέχεια όσο και αν έψαξα, όσο και αν ρώτησα συναδέλφους δεν εντόπισα κάποια δημοσιευμένη ανακοίνωση καταδίκης της διπλής δολοφονίας υπογεγραμμένη από τον κ. Πρόεδρο.

Πολύ καλά έκανε ο κ. Πρόεδρος και απερίφραστα, αυστηρά και διδακτικά καταδίκασε αμέσως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Από πού όμως άντλησε το δικαίωμα ο θεματοφύλακας της εθνικής ενότητας, ο εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας, ο κορυφαίος πολιτειακός άρχοντας, να σιωπήσει και να αγνοήσει προκλητικά την εν ψυχρώ δολοφονία δύο νέων ανθρώπων η οποία συντάραξε το πανελλήνιο και καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου;

Ειλικρινά μας λυπεί αυτό το γεγονός. Όχι μόνο γιατί εκτιμούμε και το πρόσωπο και το θεσμό, αλλά κυρίως γιατί δίνει λαβές για σχόλια και πολιτικά επιχειρήματα στους θιασώτες του φασισμού.

Επιπλέον, θα ήθελα να προσθέσω ότι ανάμεσα στις εκατοντάδες ανακοινώσεις καταδίκης της διπλής δολοφονίας, εκείνη που μας ικανοποίησε περισσότερο -για λόγους που μόνο ανόητοι δεν κατανοούν- είναι η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας. Αντιφασίστας σήμερα είναι αυτός που δεν αποδέχεται και διατρανώνει την κάθετη αντίθεσή του σε φασιστικές μεθόδους όπως είναι οι δολοφονίες και όχι αυτός που με κάθε ευκαιρία δηλώνει πως στα δεκαπέντε του πολέμησε το φασισμό. Αυτό το έκαναν εκατομμύρια Έλληνες αλλά δεν το δηλώνουν στις τηλεοράσεις, ούτε το εξαργυρώνουν πολιτικά, πλην Λακεδαιμονίων φυσικά.

Υ.Γ. Μακάρι να κάνω λάθος και σήμερα με ανακοίνωσή της η προεδρία της Δημοκρατίας να διαψεύσει και εμάς και τον… ανεκδιήγητο. Έστω και αν αυτή η σκέψη μας αποτελεί αυταπάτη, ελπίζουμε σε ένα λάθος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου