Χρήστος Μπουκώρος: Η τελευταία ευκαιρία της Δημοκρατίας

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-02, 12:00:35
Χρήστος Μπουκώρος: Η τελευταία ευκαιρία της Δημοκρατίας

Οι σφαίρες εκτός από τους νεαρούς στόχευσαν και την πολιτική σταθερότητα

 

Τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο Νέο Ηράκλειο της Αθήνας εκτός από αποτροπιασμό προκαλούν ανησυχία και έντονο προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία. Ασφαλώς δεν υπάρχουν καλοί και κακοί δολοφόνοι. Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι όποιον και αν σκοτώνουν σε περίοδο ειρήνης. Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές και αδιαμφισβήτητο απ’ όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το αποτέλεσμα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης, γιατί είναι τρομοκρατική απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι ο θάνατος νέων ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε ένα χώρο που είναι εμφανές ότι στους περισσότερους δεν αρέσει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κι’ άλλοι χώροι που δεν αρέσουν στις περισσότερους. Αυτό δεν σημαίνει ότι με τα όπλα πρέπει να ξεκάνουμε τις όποιες μειονότητες, πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές ή άλλες.

Το χθεσινό χτύπημα εκτός από τρομοκρατικό, ήταν και φασιστικό, ναζιστικό και εγκληματικό. Όσο και αν οι δράστες της δολοφονίας επιχειρήσουν αύριο μεθαύριο με ανακοινώσεις και ιδεολογήματα να εξωραΐσουν τη χθεσινή τους δολοφονική πράξη και να την δικαιολογήσουν προσδίδοντας  ιδεολογικά χαρακτηριστικά στη φρικτή πράξη τους, η αλήθεια είναι οφθαλμοφανής. Πρόκειται για δολοφόνους ίδιους και απαράλλακτους με τον Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και μάλιστα πιο επαγγελματίες και ψυχρούς.

Η πλήρης καταδίκη της χθεσινής εκτέλεσης από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απομονώνει πολιτικά τους δράστες, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ελληνική Δημοκρατία πρέπει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητά της, προκειμένου να φέρει όσο το δυνατόν συντομότερα τους δράστες της χθεσινής δολοφονίας μπροστά στη δικαιοσύνη. Όπως ακριβώς έκανε και με το «συνάδελφό» τους το Ρουπακιά.  Είναι, αν όχι η τελευταία, μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες της λαβωμένης δημοκρατίας μας να σταματήσει αυτούς τους ακραίους, που είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνους ατραπούς και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Τέλος, και με την ευχή να μην έχουμε αιματηρή συνέχεια, δύο τρία πράγματα είναι απολύτως βέβαια μετά τα χθεσινά γεγονότα. Η χρυσή Αυγή θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κατάσταση. Στο θάνατο εξομοίωση δεν υπάρχει, ούτε ζυγαριά. Μια παροπλισμένη πολιτική ομάδα αποκτάει δυνατότητες σπέκουλας. Αν η κοινωνία παρασυρθεί από τους επικίνδυνους λαϊκιστές που δυστυχώς κυκλοφορούν στο πολιτικό σκηνικό, θα έρθουν και τα χειρότερα.

Ας μην ξεχνούν, όσοι πιθανώς επικροτούν τα χθεσινά -γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, έστω ελάχιστοι- αντίποινα με πολλαπλάσιους νεκρούς εφάρμοζαν μόνο οι ναζιστές κατακτητές της χώρας τα μαύρα χρόνια.           

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=