Χρήστος Μπουκώρος: Μοιάζουμε με αμερικανάκια;

χρήστος-μπουκώρος-μοιάζουμε-με-αμερι-605675

Ξανακάρφωσε ο «μεγάλος τραγουδιστής»

Οσοι έχουν -την κακή για Ελλάδα- συνήθεια να μην ξεχνούν και ιδιαίτερα να μην ξεχνούν τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών μας ταγών, ασφαλώς θα θυμούνται το 1997 και την υπόθεση Οτσαλάν. Στο φιάσκο της παράδοσης του αρχηγού των Κούρδων στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενεπλάκη ενεργά ο τότε υπουργός εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος. Συντόνιζε την εξευτελιστική επιχείρηση στην πρεσβεία μας στην Κένυα της Αφρικής, καλυπτόμενος πίσω από την κωδικό, αν όχι κωμικό, όνομα «ο μεγάλος τραγουδιστής»!

Το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου για έναν τραγουδιστή είναι να τραγουδάει… Το ερώτημα είναι σε τίνος το σκοπό και το ρυθμό άδει ο συγκεκριμένος τραγουδιστής. Ποιος παίζει τα όργανα. Αυτό είναι το ερώτημα.

Μόλις προχθές ο κ. Πάγκαλος θεώρησε σωστό να αποκαλύψει ότι η Ελλάδα, επί των ημερών του, παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και χθες προκειμένου να δικαιολογήσει την… αποκάλυψη, αναρωτήθηκε γιατί να είμαστε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων με την κακή Μέρκελ και όχι με τους καλούς Αμερικανούς που μας βοηθάνε!!!

Ευφυής και επιστήμονας στο λαϊκισμό ο Θόδωρος. Συνεχώς στην επικαιρότητα, χωρίς να έχει κανένα δημόσιο αξίωμα. Έχει βήμα και προσπαθεί να λειτουργήσει ως παρακυβερνήτης με κάθε ευκαιρία.

Επί της ουσίας τώρα. Το θέμα δεν είναι ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε ξένους πρεσβευτές. Αυτή είναι μία από τις δουλειές της. Το θέμα είναι ότι βγαίνει ένας υπουργός και την καρφώνει αδίστακτα.

Το δεύτερο, που αποδεικνύει και το ρόλο του Πάγκαλου, δεν είναι ότι η Ευρώπη δεν γνώριζε ότι οι Αμερικανοί εξασκούνται στο… μάτι και στο αυτί. Απλά βγήκε ο πράκτορας Σνόουντεν και τους κάρφωσε επίσημα, φέρνοντας τον Ομπάμα σε πολύ δύσκολη θέση.

Κάρφωσε και ο Πάγκαλος την ίδια ώρα την Ελλάδα και στη λογική «όλοι τα ίδια κάνουν» έδωσε συγχωροχάρτι στις Η.ΠΑ. που είχαν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Το τρίτο και χειρότερο, που αποδεικνύει ότι ο επί σειρά ετών υπουργός εξωτερικών πάνω από τα εθνικά συμφέροντα βάζει κάποια άλλα συμφέροντα, είναι το γεγονός ότι σε μια διαμάχη παρακολουθήσεων μεταξύ Η.Π.Α και Γερμανίας, με τις θέσεις του δημιουργεί θέμα στην χώρα και την καθιστά μέρος ενός προβλήματος που δύναται να της προκαλέσει ζημιά. Μας έσυρε ο Πάγκαλος στο βάλτο που μαλώνουν τα βουβάλια, εκεί όπου ο ίδιος -λόγω όγκου- θα έπρεπε να γνωρίζει ότι… την πληρώνουν τα βατράχια. Αυτό το τελευταίο το έκανε ψυχρά και ξεδιάντροπα.

Αν τόσα χρόνια καλοπληρωμένος υπουργός εξωτερικών δεν έμαθε ότι στη διεθνή διπλωματία δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες αλλά μόνιμα συμφέροντα και κυρίως δεν ανοίγεις τα χαρτιά σου παρά μόνο όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, τότε θα μας επιτρέψει να αμφιβάλουμε για την πολυδιαφημισμένη ευφυΐα του. Αν απλά προσποιείται πως δεν γνωρίζει τα προαναφερθέντα πολιτικά αξιώματα, τότε μπορεί να κατηγορηθεί με βαριές κατηγορίες.

Το τελευταίο τριήμερο του κ. Πάγκαλου, παρά το γεγονός πως διανύει την όγδοη δεκαετία και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με τη δημόσια παρουσία του, ίσως να αποδεικνύει ποιοι και γιατί τον διατηρούν στη δημοσιότητα.

Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας πράκτορας στις Η.Π.Α. Στηβ Λάλας, την εποχή του Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του 90, συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδος μετά από μια άστοχη τοποθέτηση στη Βουλή της τότε υφυπουργού εξωτερικών Βιργινίας Τσουδερού. Οι Αμερικανοί τον περιέφεραν σιδηροδέσμιο μπροστά στις κάμερες χωρίς να σκεφτούν στιγμή ότι πρόκειται για κατάσκοπο – σύμμαχο. Αυτά δεν τα ξέρει ο κ. Πάγκαλος;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου