Χρήστος Μπουκώρος: Είμαστε χειρότεροι από την τρόικα!

Τελευταία ενημέρωση: 2013-07-02, 12:00:17
Χρήστος Μπουκώρος: Είμαστε χειρότεροι από την τρόικα!

Το κακό με τη χώρα δεν είναι ότι φτώχυνε, ούτε ότι χρεοκόπησε. Ούτε πρώτη φορά χρεοκοπεί η Ελλάδα, ούτε και είναι η πρώτη χώρα που το έπαθε. Ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν χρεοκοπήσει κράτη  μεγαλύτερα και σπουδαιότερα οικονομικά σε σχέση με το δικό μας.

Το κακό στην υπόθεση είναι ότι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα ουσιαστικό προκειμένου να απελευθερωθούμε από την οδυνηρή αιχμαλωσία.

Προσπαθώντας να διαβάσω χθες από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία  την επικαιρότητα, διαπίστωσα ότι οι έλεγχοι της τρόικα αφορούν πέντε - έξι υπουργούς και τρεις - τέσσερις υφυπουργούς. Το κυβερνητικό σχήμα όμως διαθέτει καμιά 45αριά νοματαίους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι όλες οι εκφάνσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής σε ευθεία συνάρτηση με τις επιταγές της τρόικα και με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα δανεικά.  

Ετσι απλά και πρόχειρα καταμετρήσαμε ορισμένες δράσεις, οι οποίες σε τίποτα δεν συνδέονται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Γιατί έπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια, να χρεοκοπήσουν όλες οι συγκοινωνίες των μεγάλων αστικών κέντρων με ελλείμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για να αποφασιστεί μόλις χθες(!) η επιβίβαση των επιβατών από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων προκειμένου να καταπολεμηθεί η λαθρεπιβίβαση; Γιατί έπρεπε ο κάτοικος της επαρχίας που πιθανώς δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Αθήνα να επιβαρύνεται με αυτά τα ελλείμματα; 

Γιατί έπρεπε να πληρώνουμε χρόνια μαϊμού συντάξεις εις βάρος των  πραγματικών συνταξιούχων και των φορολογουμένων. Μόλις χθες πληροφορηθήκαμε ότι 43.000(!) δεν έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για πρώτη φορά δε θα εισπράξουν τις συντάξεις τους τον μήνα Ιούλιο, ενώ τους πληρώναμε για χρόνια ίσως και για δεκαετίες. Μιλάμε για ένα λογαριασμό σε βάθος δεκαετίας ίσως και πάνω από πέντε δις ευρώ!!!

Γιατί έπρεπε να μας επιβάλει η τρόικα τον ορισμό ελεγκτών για τις πληρωμές διαγνωστικών κέντρων και κλινικών; Ποιος και με ποιο δικαίωμα σκορπούσε χωρίς έλεγχο τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων;

Γιατί έρεπε να πληρώνουμε μισό εκατομμύριο ευρώ για μια τριήμερη(!) σύνοδο της βουλής των εφήβων; Μήπως για να πάρουν και  οι έφηβοι τα πατήματα των μεγάλων «συναδέλφων» τους;

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες με παρόμοια και ακόμη ποιο χτυπητά παραδείγματα. Απλά σημειώνω ότι οι προαναφερθείσες περιπτώσεις προκύπτουν μόνο από την ειδησεογραφία της χθεσινής ημέρας. Μίας και μόνης ημέρας! Σκεφθείτε τι θα ανακαλύψουμε αν ανατρέξουμε σε βάθος τριετίας.

Τελικά, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να  χρεοκοπήσει αυτή η χώρα. Μεγάλη ρεμούλα, τεράστιο  φαγοπότι και απερίγραπτη ανευθυνότητα…     

 

 

Σχόλια
Σχόλιο δημοσιογράφου
Συγχαρητήρια για όσα γράφεται,αλλά οι δικοί μας βουλευτές,είναι όλοι ανέιδίκευτοι,μέ ονοματεπώνημο!!!!!!!!!!!!!!!
Γεώργιος - 2013-07-02 12:11:10
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=