Χρήστος Μπουκώρος: Οπλοχρησία και ψυχραιμία

χρήστος-μπουκώρος-οπλοχρησία-και-ψυχ-769434

Οσοι έχουν περάσει έστω και λίγες μέρες από στρατιωτικό θάλαμο μάχιμων στρατιωτικών μονάδων θα θυμούνται την αφίσα με το σύνθημα: «Τα άδεια όπλα σκοτώνουν!». Σαφές το μήνυμα του συνθήματος για ανθρώπους που οπλοφορούν και είναι άσχετοι και καθόλου ψύχραιμοι.

Αν βεβαίως σκοτώνουν τα άδεια όπλα, όπως λέει η σωρευμένη εμπειρία αιώνων, πόσο μάλλον τα γεμάτα;

Η οπλοφορία των βουλευτών δεν είναι ένα καινούργιο μέτρο. Όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν διαχρονικά είχαν το δικαίωμα να οπλοφορούν κατόπιν έκδοσης της σχετικής άδειας οπλοφορίας. Απ’ όσο γνωρίζω τουλάχιστον την εποχή της μεταπολίτευσης παρά το γεγονός ότι είναι εκατοντάδες ή και χιλιάδες οι βουλευτές που εξελέγησαν, ουδέποτε απασχόλησε την Ελληνική κοινωνία το πιστόλι κάποιου βουλευτή.

Τον τελευταίο χρόνο είχαμε τέσσερα –πέντε κρούσματα κακής χρήσης, απειλής χρήσης ή ατυχήματος με πιστόλια βουλευτών. Θεωρούμε τυχαίο γεγονός ότι όλα τα περιστατικά αφορούν βουλευτές του ιδίου κόμματος και δίνουμε συνέχεια στις σκέψεις μας.

Ένας βουλευτής που έχει συνεχώς στη ζώνη του το κουμπούρι είναι πιθανό να προκαλέσει ατύχημα από εκπυρσοκρότηση. Ένας βουλευτής που εμπλέκεται συνεχώς σε δυναμικές κινητοποιήσεις οι οποίες πολλές φορές οδηγούνται και σε σωματική επαφή και πάλι μπορεί να προκαλέσει ατύχημα ή και να απωλέσει την ψυχραιμία χρησιμοποιώντας το όπλο του. Ένας βουλευτής που συμπεριφέρεται συνεχώς επιθετικά , πολλές φορές στα όρια της προκλητικότητας είναι πιθανό να επιχειρήσει κακή χρήση του όπλου του. Βεβαίως τα προηγούμενα δεν ισχύουν μόνο για τους βουλευτές αλλά και για τον κάθε απλό άνθρωπο.

Επειδή μόλις χθες η Βουλή αποφάσισε την απαγόρευση της οπλοφορίας εντός του κοινοβούλιο πρέπει να σημειώσουμε ότι η απόφαση είναι κολοβή. Η σωστή απόφαση είναι ότι ο βουλευτής δεν χρειάζεται να οπλοφορεί σε καμία περίπτωση διότι ο Έλληνας φορολογούμενος του παρέχει έναν , δύο και σε κάποιες περιπτώσεις και τρεις αστυνομικούς φρουρούς οι οποίοι είναι καλά εκπαιδευμένοι και ξέρουν πως και πότε πρέπει να χρησιμοποιούν τα όπλα τους. Όσοι βουλευτές εξακολουθούν να επιμένουν στην οπλοφορία και αισθάνονται ικανοί στη χρήση όπλων πρέπει να αποδεσμεύσουν τους αστυνομικούς-φρουρούς.

Επιπλέον, αποδείχτηκε λόγω κακής χρήσης και ατυχημάτων- όπως το χθεσινό- ότι πολλοί βουλευτές είναι Ι5 και κατά συνέπεια ανίκανοι να φέρουν όπλα.

Τέλος, είναι περίεργο το γεγονός ότι οι πλέον φανατικοί της οπλοφορίας είναι αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν γνήσια και αποκλειστικά τα δίκαια των πολιτών. Αν λοιπόν όπως ισχυρίζονται διαθέτουν τη συναίνεση και την αγάπη του λαού, τι τα θέλουν τα όπλα;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου