Χρήστος Μπουκώρος: Ιδού ένας θαυμάσιος νέος…

χρήστος-μπουκώρος-ιδού-ένας-θαυμάσιο-770133

Την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ καθώς και από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Αρσένης, του οποίου κορυφαία -τουλάχιστον από πλευράς δημοσιότητας- ευρωκοινοβουλευτική δραστηριότητα ήταν η, περίφημη πλέον, ερώτηση – καταγγελία προς την Κομισιόν με την οποία εγκαλούσε ουσιαστικά τη χώρα μας ότι στο πλήρωμα νορβηγικού ερευνητικού σκάφους που πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο, είχε συμπεριλάβει μόνον δύο, αντί για επτά «παρατηρητές κητωδών», στην επιστολή παραίτησής του, εξηγεί ότι:

– Επίκεντρο των διαφωνιών αποτέλεσε «η ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης» καθώς και «κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και υποδομών, η πώληση δημόσιας γης, αρχαιολογικών χώρων και νησιών, η απορρύθμιση της νομοθεσίας και ο ευτελισμός της λειτουργίας του ΥΠΕΚΑ».

– Γνωστοποιεί πως «όταν ξέσπασε η κρίση», «έδωσε τον αγώνα να γίνει η κρίση ευκαιρία για τη χώρα, με την αναστροφή της απαξίωσης των θεσμών, της μη εφαρμογής των κοινών κανόνων και της προχειρότητας στο σχεδιασμό πολιτικών και διαπιστώνει ότι «δυστυχώς, την τελευταία περίοδο η κρίση έγινε δικαιολογία για την πλήρη απαξίωση των θεσμών, τη διάλυση των κοινών κανόνων και τον ευτελισμό της δημοκρατίας».

Πάντως ο κ. Αρσένης δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του, δηλώνοντας ότι «θα παραμείνει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής» και… διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην επιβολή παράλογων, αδιέξοδων και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της κυβέρνησης».

Αυτά αναφορικά με το ειδησεογραφικό μέρος της υπόθεσης. Το ηθικό μέρος της απόφασης του νεαρού ευρωβουλευτή είναι όμως το σημαντικότερο. Σε νεαρότατη ηλικία , στις προηγούμενες ευρωεκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου τον τοποθετεί σε εκλόγιμη θέση στη λίστα της ευρωβουλής. Το γεγονός ότι τυγχάνει να είναι γιος της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Αρσένη προφανώς εκλαμβάνεται ως απλή σύμπτωση. Άλλωστε τέτοια φαινόμενα είναι οικογενειοκρατία μόνο όταν αφορούν τη δεξιά. Όταν αφορούν «προοδευτικά» κόμματα είναι… βάθεμα της δημοκρατίας.

Βεβαίως τα προνόμια που απολαμβάνουν οι ευρωβουλευτές σήμερα είναι ευθέως αντίθετα με τις απολαβές των πολιτών της Ευρώπης και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού νότου. Υπολογίζεται ότι ο κάθε ευρωβουλευτής στοιχίζει περίπου 20 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως!!!

Εχει δίκιο λοιπόν το ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση του Κρίτωνα να ζητάει την επιστροφή της δοτής ευρωβουλευτικής έδρας. Ματαίως όμως αφού ο νεαρός θέλει να επιστρέψει -όπως λέει- στο κίνημα των πολιτών χωρίς να αποχωριστεί τα πλουσιοπάροχα προνόμια που του χάρισε το κόμμα του και η …μαμά του. Διότι χωρίς τη μαμά του πιστεύουμε ότι θα ήταν και αυτός ένας από τα εκατομμύρια νέους ανέργους του Ευρωπαϊκού νότου. Θα ήταν και αυτός ένα αριθμός στα τρομακτικά ποσοστά νεανικής ανεργίας. Είχε όμως την εύνοια της τύχης να γεννηθεί στην αυλή του… Πρίγκιπα Γεωργίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου