Χρήστος Μπουκώρος: Η πασίγνωστη κυρία Ρεπούση

Τελευταία ενημέρωση: 2013-05-29, 12:00:29
Χρήστος Μπουκώρος: Η πασίγνωστη κυρία Ρεπούση

Η κυβερνητική βουλευτής Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ  απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν δέχεται και τόσο άδικα την κριτική που ασκείται εναντίον της τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά ξαναχτύπησε με τρόπο ύπουλο.

Με αφορμή το πολυσυζητημένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και παρά το γεγονός ότι είναι κυβερνητική βουλευτής -σύμφωνα με πολλά αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης- απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα προς την αρμόδια γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε τα εξής: «Να εξαντλήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επιρροή του σε δημοσιογράφους και φορείς προκειμένου να απαλειφθεί  από το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ο όρος γενοκτονία για τους Πόντιους και τους Έλληνες της Μικράς Ασίας προκειμένου να πάψουν να τροφοδοτούνται με επιχειρηματολογία οι εθνικιστικοί κύκλοι της Ελλάδας!».

Βεβαίως όπως γράφεται από χθες σε πολλούς ιστότοπους ο ΣΥΡΙΖΑ άδραξε την ευκαιρία και έκανε πάσα το mail της κ. Ρεπούση στο Νίκο Χατζηνικολάου! Στη συνέχεια η κ. Ρεπούση επιχείρησε να διαψεύσει το μήνυμα και το περιεχόμενό του, αλλά χθες το απόγευμα η ΔΗΜΑΡ παίρνοντας αποστάσεις ουσιαστικά το επιβεβαίωσε αδειάζοντας την κ. Ρεπούση!         Βεβαίως η συγγραφέας του «συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης» δεν χρειαζόταν να προβεί στην αντιδεοντολογική και ανιστόρητη κίνηση για να αντιληφθούμε τι ακριβώς πρεσβεύει. Απλά το επιβεβαίωσε θορυβωδώς για μία ακόμη φορά.

Κάνει, εσκεμμένα πιστεύουμε, δύο εξοργιστικά λάθη. Καταρχήν εμπλέκει ιστορικά καταγεγραμμένα γεγονότα με τη ζώσα πολιτική πραγματικότητα και με την αλλοίωσή τους επιχειρεί να επηρεάσει την τρέχουσα πολιτική ατζέντα. Αυτό συνήθως φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και ονομάζεται εκδίκηση της Ιστορίας. Με δυο λόγια η δημοσιοποίηση των προθέσεών της για βιασμό της ιστορικής μνήμης τροφοδοτεί και δεν καταλαγιάζει τους όποιους εθνικιστικούς κύκλους.

Δεύτερον, η όποια ύπουλη προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας προκαλεί δικαιολογημένα την οργή των θυμάτων και των απογόνων τους. Ο Ποντιακός Ελληνισμός και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας με τις εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων διατηρούν άσβεστη την εθνική μνήμη των παθών τους μέχρι τις μέρες μας.

Δυστυχώς τις αντεθνικές εμμονές της συγκεκριμένης βουλευτού θα τις πληρώσει πιθανότατα το κόμμα της, παρά το γεγονός ότι οι συνεργάτες του κ. Κουβέλη έσπευσαν να λάβουν αποστάσεις ασφαλείας.

Κοντολογίς, η κάθε προσπάθεια παραχάραξης ιστορικών γεγονότων και ποδηγέτησης της εθνικής μνήμης δεν συμβάλει ούτε στην αντιμετώπιση του εθνικισμού, ούτε φυσικά ενισχύει τη Δημοκρατία. Λαοί που διαγράφουν τις γενοκτονίες τους είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν τις επόμενες. Ιστορικά επιβεβαιωμένο…           

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=