Χρήστος Μπουκώρος: Το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

χρήστος-μπουκώρος-το-σχέδιο-δολοφονί-714118

Στοιχεία που συνδέουν τη «σκοτεινή» ακόμη και σήμερα, υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, την περίοδο 2004-2005, με το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το οποίο αποκαλύφθηκε πέρυσι από έγγραφα της ΕΥΠ και «αναφορές Ρώσων πρακτόρων» και είχε δημοσιευτεί το 2011 στο περιοδικό «Επίκαιρα», φαίνεται ότι βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Οι δύο αυτές δικογραφίες οι οποίες εκκρεμούν σε ανακριτές με κατηγορίες κατ’ αγνώστων δραστών σε βαθμό κακουργήματος, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται σύντομα σε συνενωθούν, μετά από αίτημα των ανακριτών προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών. Και αυτό γιατί μεταξύ τους, υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχει κάποια κοινή γραμμή στα ίχνη της οποίας είναι πλέον η Δικαιοσύνη. Βασικός τόπος «συνάντησης» άλλωστε, και των δύο υποθέσεων ήταν η κατασκοπεία σε βάρος κρατικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η ανάκριση προσπαθώντας να συνθέσει όλα τα κομμάτια του παζλ των υποθέσεων αυτών, επιχειρεί να αξιολογήσει τις ενδείξεις που έχει στη διάθεσή της, για να καταλήξει στο εάν επρόκειτο για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

Κρίσιμο σημείο για την εισαγγελική έρευνα αποτελεί κυρίως, η αποκάλυψη πως οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των πολιτικών προσώπων δεν σταμάτησαν το 2005, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο με τον εντοπισμό του παράνομου λογισμικού της εταιρίας VΟDAFONΕ, αλλά συνεχίστηκαν για ακόμη δύο χρόνια μέχρι το 2007!

Το δημοσίευμα του 2011 «περί σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή» είχε γίνει μόνο εν μέρει πιστευτό από την κοινή γνώμη. Δικαιολογημένα. Τα τότε στοιχεία μιλούσαν για μια μυστική επιχείρηση από πλευράς Ρώσων πρακτόρων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με αυτοκίνητο που παρακολουθούσε τον πρωθυπουργό και το οποίο οι επιβάτες του το εγκατέλειψαν, όταν κατάλαβαν ότι έχουν γίνει αντιληπτοί, αφήνοντας όμως πίσω τους πολύτιμα στοιχεία. Όλα αυτά παραπέμπουν περισσότερο σε ταινίες κατασκοπείας, παρά στη ζώσα Ελληνική πραγματικότητα.

Στη συνέχεια όμως οι ανακριτές, μόλις τώρα, διαπιστώνουν ότι οι δύο υποθέσεις έχουν κοινή αφετηρία και προφανώς κοινό στόχο. Βρετανοί και Αμερικανοί με Έλληνες συνεργάτες στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι ίδιοι και στην επιχείρηση παρακολούθησης του αυτοκινήτου του τότε πρωθυπουργού!

Η υπόθεση μπαίνει πλέον σε άλλη σφαίρα και με πρωτοβουλία των ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών αποκτάει τη δέουσα σοβαρότητα. Επιπλέον επειδή εκείνες υποθέσεις συνδέονται με την ενεργειακή πολιτική του τότε πρωθυπουργού, μια παράμετρος που και τώρα εμφανίζεται έντονα στο προσκήνιο, η υπόθεση θα απασχολήσει την επικαιρότητα για αρκετό καιρό.

Στο βαθμό που όλα αυτά επιβεβαιωθούν θα έχουμε μία ακόμη απόδειξη ότι δυστυχώς η χώρα μας παραμένει ξέφραγο αμπέλι και διεθνές προτεκτοράτο…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου