Χρήστος Μπουκώρος : Να ρίχνεις «όχι» το πρωί, να βγαίνει «ναι» το βράδυ…

χρήστος-μπουκώρος-να-ρίχνεις-όχι-το-715473

Σε κανέναν δεν άρεσε αυτό που έγινε στην Κύπρο. Σε κανέναν δεν αρέσει ο πόνος και η οδύνη. Κανείς δεν δικαιώθηκε. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που εκθείαζε το αρχικό «όχι» και το παρουσίασε σαν κορυφαία πράξη αντίστασης που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, διότι το κούρεμα από 10 έγινε 40%, ούτε φυσικά η νομοταγής κυβέρνηση που διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε δίκαιο, ούτε ευρωπαϊκό κεκτημένο παρά μόνο η σιδηρά θέληση της Γερμανίας που ρυθμίζει τα πράγματα και τις εξελίξεις.

Οσοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είναι δίκαιο το κούρεμα των μεγάλων καταθέσεων εφόσον μένουν ανέπαφες οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, μάλλον είναι δύσκολο να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ένας βιοτέχνης με 120 χιλιάδες ευρώ μετά από μια ολόκληρη καριέρα ή μια επιχείρηση των 50 εργαζομένων με κεφάλαιο κίνησης 200 χιλιάδων, δικαίως χάνουν τα πάντα! Άδικη η πρόταση που απορρίφθηκε από το Κυπριακό κοινοβούλιο, πέρα για πέρα άδικη η απόφαση που επιβλήθηκε από τη Γερμανία. Μπορεί οι μικροκαταθέτες να μη χάνουν μέρος των χρημάτων τους αλλά είναι βέβαιο ότι πολλοί από αυτούς θα χάσουν τις δουλειές τους ίσως και μεγάλο μέρος των συντάξεων τους. Δεν είναι το ίδιο ή χειρότερο αυτό από ένα κούρεμα 6% που αρχικά προτάθηκε;

Για τους λόγους αυτούς υποστηρίζουμε ότι κανείς, ούτε η μία, ούτε η άλλη πλευρά και άποψη μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη.

Οι αποφάσεις και ο αλαζονικός τρόπος της Γερμανίας πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η αντίσταση είναι αναγκαία. Αλλά πως; Με… γούργια και ανέξοδα συνθήματα; Κάθε μάχη που δεν λαμβάνει υπόψιν της τις λεγόμενες συνθήκες περί εχθρού, καιρού και εδάφους, που δεν διαθέτει φίλιες δυνάμεις, είναι καταδικασμένη σε ήττα. Η αντίσταση θέλει προεργασία. Τι πιθανότητα επιτυχίας θα είχε ο ξεσηκωμός του Γένους αν δεν υπήρχε η πολύχρονη προετοιμασία της Φιλικής Εταιρίας; Πατριώτες ήταν μόνο εκείνοι που ηγήθηκαν του Αγώνα; Όλοι οι άλλοι που κράτησαν 400 χρόνια άσβεστο τον πόθο της λευτεριάς, την ελληνική γλώσσα και τις παραδόσεις, ζωντανή την εθνική συνείδηση, μήπως ήταν προδότες; Πόσο εύκολα καταπνίγηκε η Ελληνική Επανάσταση όταν ξεκίνησαν οι εμφύλιοι σπαραγμοί; Από τότε δεν είμαστε προτεκτοράτο υπό εγγύηση; Όχι δεν προτείνουμε να υπομείνουμε άλλα 400 χρόνια σκλαβιάς. Από σήμερα μπορεί να ξεκινήσει η αντίσταση. Σε πόλεμο βρισκόμαστε!

Δεν χρειάζεται Έλληνα πατριώτη να σου υποδείξει καμία κυβέρνηση και καμία οργάνωση να μη δίνεις βόλια στον εχθρό. Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι αγοράζοντας Γερμανικά προϊόντα θωρακίζεις τη μπότα που μας πατάει όλους κατάχαμα. Και όχι μόνο εδώ. Είναι αναγκαίο να πείσουμε και τους άλλους λαούς ότι έχουν συμφέρον να αγοράζουν τα δικά μας αγαθά και εμείς τα δικά τους και όλοι μαζί να σαμποτάρουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα αυτών που μας έριξαν στο καναβάτσο.

Γίνε δυνατός, ετοίμασε τη μηχανή σου και τότε μπορείς να κερδίσεις τον πόλεμο ακόμη και χωρίς να δώσεις μάχη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου