Χρήστος Μπουκώρος : Το αυτονόητο παραμένει ζητούμενο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-03-09, 15:35:19
Χρήστος Μπουκώρος : Το αυτονόητο παραμένει ζητούμενο

Μπορεί η σημερινή αναφορά μας στον υπουργό δημόσιας τάξης Νίκο Δένδια να μην αρέσει σε αριστερόστροφους αναγνώστες, μιας και αποτελεί με τις αποφάσεις του κόκκινο πανί για πολλούς …«κόκκινους». Η χθεσινή πληροφορία  ανάμεσα σε μεγάλα γεγονότα  ήταν φυσικό να περάσει στα ψιλά και λίγους να απασχολήσει. Πιο συγκεκριμένα, με νομοθετική πρωτοβουλία θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το φαινόμενο κλοπών μετάλλου από οργανωμένα κυκλώματα,  αποκάλυψε χθες σε ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Παράλληλα ο κ. Δένδιας γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ, η οποία αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα με τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων ανά την επικράτεια, να εγκαταστήσει σύστημα τηλεειδοποίησης στους μετασχηματιστές ώστε να είναι δυνατό να εντοπιστούν έγκαιρα, από τη στιγμή της κλοπής και πριν λιώσουν από επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τα κυκλώματα αυτά.

Έπρεπε να καταστραφούν οικονομικά εκατοντάδες αγρότες της περιοχής μας πληρώνοντας ποσά μέχρι τρεις χιλιάδες ευρώ προκειμένου να αντικαταστήσουν τους κλεμμένους πίνακες των γεωτρήσεών τους, έπρεπε να λεηλατηθούν βιομηχανίες και λατομεία, να μείνουν δεκάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου χωρίς φωτισμό, να παραμείνουν στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές για μήνες στο Βόλο, να σταματήσουν τρένα και προαστιακός στην Αθηνά εξαιτίας των ξηλωμένων καλωδίων, προκειμένου να εξαγγελθεί- γιατί ακόμη δεν εφαρμόστηκε- μια συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση;

Πρόκειται για μια μάστιγα της τελευταίας τριετίας που είναι εξοργιστική γιατί συνδυάζει την τεράστια καταστροφή με το μικρό κέρδος. Οι δράστες για όφελος λίγων δεκάδων ευρώ δεν διστάζουν να προκαλέσουν ζημιές χιλιάδων ευρώ σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σ’ αυτό το ανύπαρκτο κράτος απειλείται με φυλακή ένας χρεοκοπημένος πολίτης που οφείλει 5.000 ευρώ και δρα ανενόχλητος ο κάθε εγκληματίας προκαλώντας ζημιές πολύ μεγαλύτερων ποσών. 

Στην Ελλάδα τα χυτήρια μετάλλων είναι πολύ συγκεκριμένα. Κατά συνέπεια εκτιμούμε ότι θα ήταν πολύ εύκολο μέσα από μια συνεργασία αστυνομίας και ΣΔΟΕ να εντοπιστεί ποιοι πωλούν και ποιοι αγοράζουν χαλκό και άλλα μέταλλα στην Ελλάδα. Απλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση με αποτέλεσμα τα κυκλώματα να συνεχίζουν για χρόνια ανεξέλεγκτα το καταστροφικό τους έργο.  

Το συγκεκριμένο έγκλημα δεν διαφέρει σε τίποτα από τη ληστεία και τη φοροδιαφυγή. Οσοι δε, μας πιπιλίζουν το μυαλό τελευταία ότι η φοροδιαφυγή στις Η.Π.Α. τιμωρείται με τις αυστηρότερες ποινές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη παρανομία, τους πληροφορούμε ότι εξίσου αυστηρά τιμωρείται και η καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας.  

Πάντως, κάλιο αργά παρά ποτέ και βέβαια εν αναμονή των αποτελεσμάτων των χθεσινών εξαγγελιών.


 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=