Χρήστος Μπουκώρος : Οι ανάξιοι εκπρόσωποι της χώρας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-27, 00:58:25
Χρήστος Μπουκώρος : Οι ανάξιοι εκπρόσωποι της χώρας

Πώς χάνουν τις  χρυσές ευκαιρίες και μας οδηγούν στη χρεοκοπία

Δεν θέλω να σας σκοτίσω σήμερα με τους άλλους τους μασκαράδες που μας γεμίζουν λύπη, αφού η μέρα τα καλεί οι γνήσιοι να μας δώσουν λίγοι χαρά. Ας αποφύγουμε λοιπόν τη νέα δανειακή σύμβαση και τα όσα φέρνει μαζί της. Ας ξεχάσουμε για λίγο και τα λαμόγια της δημόσιας ζωής, που ενώ η χώρα καιγόταν εκείνο που  έκαιγε  ορισμένους από αυτούς ήταν να σπρώξουν  τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, πριονίζοντας τα πόδια της Ελλάδας.

Την προηγούμενη Τετάρτη επέστρεψα από ένα τριήμερο επαγγελματικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ρωσίας. Στη γιγαντιαίων διαστάσεων Μόσχα καλύψαμε δημοσιογραφικά την προσπάθεια των ξενοδόχων της Θεσσαλίας να διεισδύσουν στην αχανή αγορά της υπερδύναμης. Είχαμε την ευκαιρία σ’ αυτό το ταξίδι από τη μία να διαπιστώσουμε ότι το ελληνικό δαιμόνιο με λίγα μέσα μπορεί να κάνει θαύματα και από την άλλη ότι η ελληνική νοοτροπία της αδιαφορίας και της ανικανότητας φαλκιδεύει συνεχώς το μέλλον της χώρας.

Για να μην αοριστολογούμε και εκληφθεί  το σημερινό κείμενο ως ένας ακόμη αναθεματισμός στους τόσους που ακούγονται καθημερινά θα αναφέρουμε συγκεκριμένα στοιχεία.

Ως γνωστόν πέρυσι μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα ήταν το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών, αφού τη χώρα μας προτίμησαν περίπου 16,5 εκατομμύρια τουρίστες. Από αυτούς περίπου 580.000 χιλιάδες ήταν Ρώσοι τουρίστες. Σημαντικός αριθμός αλλά ελάχιστος σε σχέση με τις δυνατότητες της ρωσικής αγοράς.

Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες αλλά και παράγοντες του ΕΟΤ Μόσχας μάς έδωσαν να καταλάβουμε ότι το ενδιαφέρουν  για διακοπές στην Ελλάδα ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ετησίως και η δυναμική του προσδιορίζεται στα 3,5 με 4 εκατομμύρια!!! Ασύλληπτος αριθμός. Αν υπολογιστεί δε ότι ο κάθε Ρώσος τουρίστας ξοδεύει για τις διακοπές του στην Ελλάδα περίπου 200 ευρώ ημερησίως, μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια ευρώ που χάνονται κάθε χρόνο.

Εύλογα θα αναρωτηθεί λοιπόν κανείς: Γιατί αφήνουμε ανεκμετάλλευτη αυτή τη μεγάλη ευκαιρία; Καθαρά εξαιτίας της ανικανότητας του ελληνικού κράτους. Όπως το διαβάζετε! Το ελληνικό προξενείο της Μόσχας αδυνατεί να σφραγίσει περισσότερες από τις 580.000 βίζες τη θερινή περίοδο εξαιτίας έλλειψης χαμηλόβαθμων υπαλλήλων αλλά και έλλειψης κτηρίου!!! Ναι, αυτό μας είπαν και για να μας προσγειώσουν ακόμη περισσότερο μας έκαναν γνωστό ότι το Ελληνικό Προξενείο στη φουλ σεζόν διαθέτει 14 συμβασιούχους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα η έκδοση της βίζας να καθυστερεί τουλάχιστον 48 ώρες, ενώ αντίθετα το προξενείο της Ισπανίας διαθέτει 70 υπαλλήλους και κτήριο διπλάσιου εμβαδού. Αποτέλεσμα η μακρινή Ισπανία με τις υποδεέστερες παραλίες πήρε πέρυσι μερίδιο τεσσάρων εκατομμυρίων Ρώσων τουριστών, ενώ η ομόδοξη Ελλάδα με τα νησιά της αλλά και τα θρησκευτικά μνημεία όπως το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα, που είναι μαγνήτες για τους συγκεκριμένους επισκέπτες, δέχτηκε μόνο μισό εκατομμύριο. Αυτά είναι οι αιτίες της κακοδαιμονίας μας, της μιζέριας μας, της φτώχειας μας και της χρεοκοπίας μας. Ανίκανοι εκπροσωπούν αυτή τη δύσμοιρη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για την τεράστια απώλεια εσόδων της χώρας αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Οι αδαείς υπουργοί ούτε που ασχολούνται αφού δεν τους ενδιαφέρουν τα εμβάσματα των Ρώσων για την Ελλάδα αλλά κάποια άλλα ύποπτα εμβάσματα, όπως δείχνουν τα πράγματα. Από την άλλη πλευρά οι βολεμένοι διπλωμάτες επικαλούνται λόγους ασφάλειας και λαθρομετανάστευσης προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκειά τους! Δεν ενοχλούνται από τις καραβιές λαθρομεταναστών και τους έπιασε πόνος για τους Ρώσους τουρίστες που θα εισέρχονται με όλα τα χαρτιά τους και τις θεωρημένες και ελεγμένες βίζες τους. Θλίψη μάς γέμισαν οι συγκεκριμένες διαπιστώσεις. Αναμενόμενη θλίψη με δεδομένη την κατάσταση της κρατικής μηχανής. Θλίψη που μεγαλώνει όταν σκεφτόμαστε ότι για κατοικίες πρεσβευτών, ακόμη και σε απίθανες χώρες μικρού πληθυσμού, η Ελλάδα καταβάλλει πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, ενώ αδυνατεί να νοικιάσει ένα αξιοπρεπές και ευρύχωρο προξενείο στη χρυσοφόρο για τον ελληνικό τουρισμό Μόσχα.

Αν δεν αποφασίσουμε ορισμένα βασικά πράγματα στο πλαίσιο μιας νέας εθνικής συμφωνίας, η πορεία προς την άβυσσο θα συνεχιστεί. Αν δεν αποφασίσουμε ποιοι θα μορφώνουν και θα εκπαιδεύουν τους Έλληνες και ποιοι θα εκπροσωπούν την Ελλάδα, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Πώς γίνεται κανείς πανεπιστημιακός  δάσκαλος στην Ελλάδα; Πώς επιλέγονται οι διπλωμάτες που θα σηκώσουν στην πλάτη τους τα εθνικά συμφέροντα; Με τι κριτήρια ψηφίζουμε τους πολιτικούς που μας κυβερνούν; Έχουμε απαντήσει με σαφήνεια στα συγκεκριμένα ερωτήματα; Αν όχι, δικαίως παραμένουμε δέσμιοι της όποιας κακής μας τύχης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=