Χρήστος Μπουκώρος : Λεφτά ακόμη υπάρχουν!!!

χρήστος-μπουκώρος-λεφτά-ακόμη-υπάρχο-380501

Σύμφωνα με την προχθεσινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή

Σήμερα η αγωνία των Ελλήνων πολιτών χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Θα υπογράψουν οι πολιτικοί αρχηγοί τα επαχθή και απεχθή μέτρα που ζητάει η τρόικα, υπογράφοντας παράλληλα και την αιχμαλωσία του ελληνικού λαού για την επόμενη εικοσαετία; Αν δεν τα υπογράψουν τι θα συμβεί; Θα χρεοκοπήσουμε; Υπάρχει άλλος δρόμος σωτηρίας; Υπάρχει άλλη τεκμηριωμένη πρόταση, ώστε και οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν και η σφαγή του λαού να αποφευχθεί; Θα ορθώσει κάποιος το ανάστημά του, υποδεικνύοντας άλλο δρόμο που θα διασφαλίζει πρώτον τα συμφέροντα της χώρας και κατά το δυνατόν και τα συμφέροντα των πολιτών; Δύσκολο. Ένα μέρος της αλήθειας θα το μάθουμε μέχρι το βράδυ. Τα υπόλοιπα και σπουδαιότερα θα τα δούμε να διαδραματίζονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Εκείνο που προκαλεί ανησυχία είναι ότι οι έχοντες το πρόσταγμα αυτή τη δύσκολη ώρα αποδεικνύουν ότι με τις παλιές ξεπερασμένες αντιλήψεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα σύγχρονο και πολυσύνθετο πρόβλημα. Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο θα καταλάβετε τι εννοούμε:

«Κάτι λιγότερα από 50 δισ. ευρώ έχουν κρύψει οι Έλληνες στα στρώματα των κρεβατιών τους! Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή το πρωί μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ένα ακόμη συμπέρασμα από τα λεγόμενά του είναι ότι η περίφημη φημολογία περί του πακτωλού των ελληνικών καταθέσεων που εισέρρευσε στις τράπεζες της Ελβετίας από το 2009 που ξέσπασε η κρίση, αποτελεί μύθο. Μιλώντας ο υπουργός είπε ότι από τα τέλη του 2009 που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 16 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Άρα, τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες για να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα – από τους πιο παραδοσιακούς αποταμιευτές. Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία».

Προσποιείται ο κ. υπουργός ότι δεν αντιλαμβάνεται το ζήτημα σε ολόκληρη τη διάσταση και αποδεικνύει ότι δεν θέλει να το αντιμετωπίσει. Φυσικά όπως το συγκεκριμένο και όλα τα υπόλοιπα. Θα παραθέσουμε μια σειρά ερωτήματα και παρατηρήσεις προσπαθώντας να αποδείξουμε με λογικά επιχειρήματα αυτό που όλοι υποψιάζονται, δηλαδή ότι το θέμα των ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό τούς καίει και γι’ αυτό δεν το αγγίζουν και συνεχώς το αναβάλλουν και το κρύβουν.

Μας μίλησε ο υπουργός για τα 16 δισ. που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία, λες και οι έχοντες -νομίμως και παρανόμως- μόλις τώρα ανακάλυψαν τις τράπεζες του εξωτερικού. Δεν μας είπε όμως πόσα κεφάλαια φυγαδεύτηκαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες και πού βρίσκονται. Δεν λέει επίσης ότι αυτά τα δεκαέξι ήταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και εύκολα μπορεί να ελεγχθεί η προέλευσή τους. Αρκεί να το θέλει ο ίδιος.

Δεν μας είπε όμως τα σημαντικά ο κ. Βενιζέλος. Πόσο παράνομο και μαύρο ελληνικό χρήμα βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας. Πόσο χρήμα από μίζες, φακελάκια, ναρκωτικά , όπλα αλλά και μαύρο πολιτικό χρήμα έχει εξαχθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Υποτίθεται ότι δύο χρόνια τόσο εκείνος, όσο και ο κ. Πάγκαλος, είναι σε επαφή με τις ελβετικές αρχές και ψάχνουν το θέμα. Το ψάχνουν όμως πραγματικά; Διότι αν νομίμως τα δύο τελευταία χρόνια φυγαδεύτηκαν 16 δισ. ευρώ στο εξωτερικό εύκολα μπορούμε να υπολογίσουμε ότι παρανόμως τις δύο τελευταίες δεκαετίες φυγαδεύτηκαν εκατοντάδες δισ. ευρώ! Το θέμα με τους χειρισμούς των αρμοδίων κοντεύει να περάσει στη λήθη! Τόσο πολύ ενοχλεί. Δεν θέλουν να μας πουν ποιοι έκλεψαν τον πλούτο της χώρας.

Το κυριότερο όμως δεν μας είπε ο κ. Βενιζέλος πόσοι και ποιοι βουλευτές ζήτησαν να ελεγχθούν για καταθέσεις τους στην Ελβετία. Μόνο έντεκα σε σύνολο τριακοσίων! Για να μην πούμε και για τους παλιότερους που δεν είναι στη σημερινή Βουλή. Αυτό γιατί δεν το λέει ο κ. Βενιζέλος; Θεωρεί ένα τέτοιο στοιχείο ασήμαντο; Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι από τους «σωτήρες» τους έχουν κάνει το κουμάντο τους και πως τα κατάφεραν όταν η πλειοψηφία του λαού λιμοκτονεί; Ένας υπουργός που λέει ότι οι πολίτες κρύβουν δισ. ευρώ στα… στρώματά τους καταλαβαίνουμε ποια πολιτική υπηρετεί. Έτσι λοιπόν αν αντικρύσετε κάποιον ευτραφή να εφορμά στην κρεβατοκάμαρά σας με ψαλίδι στο χέρι δεν θα είναι μασκαράς της αποκριάς αλλά ο Βενιζέλος που ψάχνει χρήμα στα στρώματα. Μασκαραλίκια δηλαδή. Βλέπετε η Ελβετία κείται μακράν και κάνει και κρύο αυτές τις μέρες…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου