Με τα λεφτά και τις ζωές των άλλων

με-τα-λεφτά-και-τις-ζωές-των-άλλων-416551

Δεν θα αναφερθώ στη νέα δέσμη μέτρων της κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση με άλλο πρόγραμμα εξελέγη και με εντελώς διαφορετική πολιτική κυβερνάει ή αναγκάζεται να κυβερνήσει. Η ουσία είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες βιώνουν την ανεργία και την ανέχεια. Με τη σημερινή πολιτική μπορεί ο καθένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί, μπορεί να τη θεωρεί μονόδρομο ή να προτείνει άλλου είδους συνταγές. Σε κάθε περίπτωση και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί και η κυβέρνηση συνολικά θα κριθούν από το λαό στις κάλπες αλλά και στους δρόμους, αφού είναι αδύνατο τέτοια μέτρα να περάσουν για μεγάλο διάστημα χωρίς διαμαρτυρίες.

Προκαλούν όμως. Προκαλούν όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες χαρτογιακάδες που με απίστευτη ευκολία προτείνουν συνεχώς τη σκλήρυνση των μέτρων για γρηγορότερη -λένε- έξοδο από την κρίση. Είναι οι παρέες του Κολωνακίου και των απανταχού εν Ελλάδι Κολωνακίων που πληρώνουν 80 ευρώ κατ’ άτομο μόνο για το μεσημεριανό τους τσιμπούσι και στη διάρκεια του οποίου αναλώνουν την αμφιβόλου ποιότητας φαιά ουσία τους για να ανακαλύψουν τρόπους με τους οποίους…οι άλλοι θα πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης. Αποτελούν όλοι αυτοί το άλλοθι της σκληρότερης οικονομικής πολιτικής. Μεγαλοδημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί, αεριτζήδες επιχειρηματίες, παρασιτικοί προμηθευτές του δημοσίου, μεγαλοεργολάβοι, παρατρεχάμενοι πολιτικών που γνωρίζουν πολύ καλά πώς θα αποφύγουν τα δόκανα της Εφορίας και πώς θα εισπράξουν τα… μαύρα από πηγές ανεξάντλητες ακόμα και τούτη τη δύσκολη εποχή για όλους.

Είναι οι ίδιοι που βλέπουν πολλά τα 600 ευρώ του συνταξιούχου και θεωρούν πολύ φυσιολογική τη μείωσή τους κάτω από τα 500 ευρώ μηνιαίως!!! Είναι αυτοί που προσφέρουν ιδεολογικό μανδύα στο θεώρημα ότι τα 700 ευρώ φταίνε για την αντιπαραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και αν οι κατώτατοι μισθοί μειωθούν η Ελλάδα θα πλουτίσει από τις εξαγωγές! Κατά τους ίδιους συλλογισμούς ο εργάτης που δεν αποδίδει με τα 700 ευρώ θα…πετάει στη δουλειά με τα 500!

Προκαλούν όλοι αυτοί και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί όταν εκφράζουν δημοσίως τέτοιες απόψεις, γιατί πέραν των άλλων δεν διαθέτουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση και δεν εκπροσωπούν τίποτα άλλο παρά τα συμφέροντά τους και τον καλοβολεμένο εαυτούλη τους.

Όταν ζητάμε να παραγραφούν οι θυσίες, οι κόποι, τα λεφτά, ακόμη και η ζωή των άλλων και προσεκτικότεροι θα πρέπει να είμαστε και να έχουμε κατά νου ότι αυτοί οι «άλλοι» εξακολουθούν να υπάρχουν και ίσως έρθει κάποια στιγμή που αυτοί θα αποφασίζουν και θα προτείνουν για όσους μέχρι σήμερα πρότειναν και αποφάσιζαν για λογαριασμό τους και ερήμην τους…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου