Ξεβολευτείτε…

ξεβολευτείτε-491202

Ξεβολευτείτε… φέρεται να διαμήνυσε χθες ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην αντιπροσωπεία των σιδηροδρομικών που τον επισκέφτηκαν με αφορμή το νομοσχέδιο – «κόλαφο» όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, διότι θα σημάνει το ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Με σχετική άνεση, τον φαντάζομαι τον κ. Παπακωνσταντίνου, να μιλάει με το ανάλογο στυλάκι στους συνδικαλιστές… της συγκεκριμένης ΔΕΚΟ, που δεν είναι άλλωστε η πρώτη ούτε η τελευταία που όλο αυτό το διάστημα ενοχοποιείται συλλήβδην, διότι οι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με τα όσα επιβάλλει η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση χωρίς καμία διαφωνία εφαρμόζει.

Η επιχείρηση στοχοποίηση συγκεκριμένων κλάδων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Κυβέρνηση συνειδητά έχει επιλέξει να «κόψει» δεσμούς αλλά και διαύλους επικοινωνίας με μεγάλα κομμάτια του ελληνικού πληθυσμού. Προτιμά να έρθει σε ρήξη με σημαντικά τμήματα εργαζομένων παρά να επιλέξει μία διαφορετική πολιτική ή τουλάχιστον αξιοποιώντας τις αντιδράσεις ως διαπραγματευτικό ατού για να πετύχει καλύτερους όρους.

Αυτό άλλωστε έδειξε και ο πρόσφατος ανασχηματισμός, αφού στα βασικά υπουργεία ελέγχου της πολιτικής του μνημονίου όχι μόνο δεν έγιναν αλλαγές, αλλά προστέθηκαν «σταθερές» στελεχών που εκ των προτέρων θεωρείται εξασφαλισμένο ότι θα βάλουν πλάτη και θα γίνουν κακοί όπου χρειαστεί, ώστε οι αλλαγές να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
Δεν νομίζω ότι τρέφει κανείς ψευδαισθήσεις πια ή προσδοκά ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής.
Όχι διότι αυτοί που την εφαρμόζουν δεν αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα, αλλά γιατί αποτελεί πλέον συνειδητή επιλογή τους. Έχουν «επιλέξει» στρατόπεδο και ποιους θα εξυπηρετήσουν με αυτή την πολιτική.

«Βολεμένοι» οι σιδηροδρομικοί κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου. Όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ που φρόντισαν να τους ξεβολέψουν άρον – άρον, οι φορτηγατζήδες, οι ταξιτζήδες, οι απολυμένοι της ΜΕΛΚΑ, το προσωπικό της ΚΟΝΤΙ και του Κιολεΐδη… Όλοι εκτός από τους ίδιους, που όταν τους ακούς να κάνουν δηλώσεις τις περισσότερες φορές αισθάνεσαι ότι μάλλον ζούνε σε άλλη χώρα ή αρέσκονται αντί να παίζουν π.χ. Μονόπολι να βιώνουν τη δική τους εικονική πραγματικότητα.
Σαν αυτή που επιχειρεί να «στήσει» μόλις κιόλας ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που μας υποσχέθηκε ότι στόχος είναι τόσο η μείωση των τιμών, όσο και ο διάλογος με την αγορά. Καρμπόν οι δηλώσεις του εκάστοτε Υπουργού Ανάπτυξης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το εισόδημα των πολιτών και ξεκινάμε μάχη για την αισχροκέρδεια, την κερδοσκοπία, τον πληθωρισμό. Μέσα από το διάλογο με την αγορά θα εφαρμόσουμε τη νομοθεσία για την καλή λειτουργία του ανταγωνισμού» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ για να μας πείσει ότι από σήμερα κιόλας σηκώνει τα μανίκια είπε: «Δεν θα μειωθούν μόνο τα εισοδήματα των εργαζομένων και οι συντάξεις, αλλά και οι τιμές και όσες αξίες πρέπει να μειωθούν για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και να αποτρέψουμε την είσοδο άλλων συμπολιτών μας στη φτώχεια». Εδώ είναι που πάει γάντι να πει κανείς… «το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου