Χρήστος Μπουκώρος: Ας μη χαθεί η ευκαιρία

χρήστος-μπουκώρος-ας-μη-χαθεί-η-ευκαιρ-734317

Η κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Σε μία τέτοια εκλογική αναμέτρηση θα έπρεπε να κυριαρχούν οι προτάσεις. Περισσεύουν όμως οι τυφλές αντιπαραθέσεις. Είναι ευκαιρία τις επόμενες δύο εβδομάδες να έρθει στο προσκήνιο ο πολιτικός διάλογος. Το δικαιούνται οι Έλληνες, το χρειάζεται η Ελλάδα. Οι κραυγές, οι ψίθυροι, οι λασπολογίες και οι συκοφαντίες δεν έχουν θέση, εν όψει μίας τόσο κρίσιμης περίστασης.

Μόνο όσοι είναι ξεγυμνωμένοι πολιτικά και υποτιμημένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού μετέρχονται μέσων και στρατηγικών που παραπέμπουν σε εποχές σκοταδισμού. Ουρλιαχτά περί προδοσίας και προδοτών, νενέκων και ελεγχόμενων, τραυματίζουν την ομοψυχία του ελληνικού λαού. Όσοι παίζουν στη ρουλέτα της ψηφοθηρίας την ενότητα της χώρας, υιοθετούν απερίσκεπτα στάσεις πραγματικά προδοτικές. Μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν πολιτικές συμπεριφορές επικίνδυνες και αδίστακτες.

Είναι κρίμα μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός να θυσιάζεται η ευκαιρία μίας προεκλογικής περιόδου, για να υπηρετηθεί το τυφλό κομματικό συμφέρον. Κόμματα και υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να παρουσιάσουν στους πολίτες επιχειρήματα και θέσεις.

Παρ’ όλα αυτά η λογική και η ψυχραιμία απουσιάζουν. Η λεκτική βία κυριαρχεί. Η ψευδολογία προχωράει. Η διαστρέβλωση είναι παρούσα. Διάφορα κέντρα και όχι κατ΄ ανάγκην κομματικά, έχουν δείξει από τώρα τις προθέσεις τους. Επιχειρώντας να αιχμαλωτίσουν τη σκέψη και να ποδηγετήσουν τη βούληση των πολιτών σκαρφίζονται απίθανα πράγματα και υιοθετούν ξεδιάντροπες τακτικές. Δεν σταματούν πουθενά. Είναι ικανοί για όλα, προκειμένου να προστατέψουν τα στενά κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα. Θυσιάζουν το κοινωνικό συμφέρον έναντι των δικών τους μικροσυμφερόντων.

Μία και μόνη μπορεί να είναι η απάντηση των πολιτών. Λογική έναντι του παραλογισμού. Ψυχραιμία έναντι του πανικού. Επιχειρήματα έναντι της λάσπης. Είναι μεγάλο ακόμη το διάστημα μέχρι τις εκλογές. Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Το δυστύχημα είναι ότι δεν θα ακούσουμε τα ουσιαστικά. Υπάρχει ακόμη καιρός για διάλογο. Πρέπει να τον επιβάλλουν οι πολίτες με τα ερωτήματά τους. Μαθητευόμενοι μάγοι και αδίστακτοι επαγγελματίες της πολιτικής, πρέπει επιτέλους να απομονωθούν, εάν πιστεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον της χώρας. Ας μία χαθεί μία ακόμη ευκαιρία…

* Ο Χρήστος Μπουκώρος είναι δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου