Χρήστος Μπουκώρος: Συνάντηση με πολιτικό βάρος

χρήστος-μπουκώρος-συνάντηση-με-πολιτ-112222

Είναι δεδομένο ότι κάθε συνάντηση και κάθε δραστηριότητα, στην οποία συμμετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διακρίνεται για το βάρος της. Το φυσικό δέμας σε συνδυασμό με τη ρητορική υπεροπλία του, μεταβάλλουν τη βαρύτητα κάθε συνάντησης και την ατμόσφαιρα κάθε πολιτικού περιβάλλοντος.

Η σημερινή όμως συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ένα τέταρτο πριν τις δύο το μεσημέρι όπως λένε οι πληροφορίες, πέρα από τα φυσικά χαρακτηριστικά που της προσδίδει η συμμετοχή του Ευάγγελου, εκ των πραγμάτων είναι ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας.

Τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ένιωσε έντονα και βαθιά τα τραύματα της εσωστρέφειας. Ακολούθησε ο πανζουρλισμός, το ξεκατίνιασμα όπως λέει ο λαός, μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποκαλεί «καλικάντζαρο της παράταξης» τον Γιώργο Παπανδρέου και «παλικαράκια του μνημονίου» ορισμένα στελέχη που τον αντιπολιτεύονται απροκάλυπτα. Ανάμεσα σε όλα αυτά, προέκυψε και ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, να υπόσχεται δροσερό νεράκι και μια …βουτιά στην πισίνα, στους ταλαιπωρημένους οδοιπόρους Ελληνες που διασχίζουν τη δική τους έρημο την τελευταία πενταετία.

Δεν είναι του παρόντος να εξεταστεί, σε τούτο το σημείωμα, αν είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα ή αν πρόκειται απλά για αντικατοπτρισμούς της Ελληνικής ερήμου. Είναι όμως βέβαιο ότι στη σημερινή συνάντηση -αν τελικά πραγματοποιηθεί- οι προτάσεις Τσίπρα και θα συζητηθούν και θα σχολιαστούν και σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπισθούν θα εκπονηθεί.

Αναντίρρητα η κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με τα τρέχοντα. Δανειστές, αξιολόγηση προγράμματος, έναρξη διαπραγματεύσεων για το χρέος, δικαστικές αποφάσεις και πλήθος άλλων ανυπέρβλητων και ακανθωδών ζητημάτων. Όπως και να ‘χει όμως δεν μπορεί παρά να απασχολήσει το σημερινό ραντεβού η προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής για δυναμική αλλαγή της πολιτικής ατζέντας.

Η κυβέρνηση θα απαντήσει. Δεν γνωρίζουμε αν η απάντηση θα περιλαμβάνει παρόμοιες ή άλλου είδους παροχές ή προώθηση ζητημάτων που χρονίζουν και ταλαιπωρούν την κοινωνία. Θα υπάρξει αντιπαράθεση και προσπάθεια αποδόμησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Τις επόμενες ημέρες αριθμοί και λογαριασμοί θα κατακλύσουν την επικαιρότητα και ομηρικές μάχες θα στηθούν στα τηλεπαράθυρα.

Με όλα αυτά και σε συνδυασμό με την Προεδρική εκλογή εισερχόμαστε σε μια πολιτική περίοδο έντονα προεκλογική. Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει αν οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ή την ερχόμενη άνοιξη ή και κάποια στιγμή νωρίτερα. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε και θα είναι μακρά και σκληρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου