Χρήστος Μπουκώρος: Με οδηγό την ποιότητα

χρήστος-μπουκώρος-με-οδηγό-την-ποιότη-152819

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για τουρισμό στη Μαγνησία στο μυαλό όλων έρχεται η ναυαρχίδα. Η Σκιάθος. Είναι ένα τουριστικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να αναλυθεί σε λίγες γραμμές και οι διευρυμένες διαστάσεις του αλλά και η πορεία του στο μέλλον είναι αντικείμενο ειδικών του τουρισμού.

Οι λίγες μέρες του Αυγούστου που περάσαμε με συντροφιά αλλοδαπών φίλων στο νησί της Σκοπέλου μας βοήθησαν να ανακαλύψουμε έναν πραγματικό τουριστικό παράδεισο. Ξεχάστε τη Σκόπελο που γνωρίζαμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Το νησί έχει κάνει μεγάλα και σημαντικά βήματα. Παρέχει σήμερα ένα τουριστικό προϊόν το οποίο διακρίνεται για την ποιότητά του και την ανταγωνιστικότητά του. Η Σκόπελος πλέον δεν είναι η φτωχή συγγενής της Σκιάθου και των υπόλοιπων κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου. Εχει αποκτήσει τη δική της τουριστική ταυτότητα και ας μη διαθέτει αεροδρόμιο. Ισως αυτό το τελευταίο πρόβλημα -του αεροδρομίου- να τη βοήθησε κιόλας σε μία πιο αργή αλλά ταυτόχρονα και πιο σταθερή τουριστική ανάπτυξη.

Τις λίγες μέρες που μείναμε εκεί συναντήσαμε πανέμορφες και πεντακάθαρες ακτές που θα ζήλευαν πολλά κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μηλιά, η Καστάνη, το Λιμνονάρι και δεκάδες ακόμα. Πεντακάθαρα και σύγχρονα καταλύματα που οι τιμές τους ξεκινούσαν από 25 ευρώ και έφταναν τα 50. Στην πλειοψηφία τους τα καταλύματα παρείχαν λογικότατες τιμές ακόμα και τον Αύγουστο. Ταβέρνες γεμάτες κάθε βράδυ, όπου για έξι άτομα ποτέ δεν πληρώσαμε πάνω από 70-80 ευρώ. Παραδοσιακές γεύσεις και καλομαγειρεμένα φαγητά που όμοιά τους δεν έχουμε εντοπίσει σε κανένα άλλο πολυσύχναστο τουριστικό προορισμό. Δεν συζητάμε βέβαια για αποδείξεις. Από το περίπτερο μέχρι την παραλία έκοβαν οι πάντες χωρίς δεύτερη σκέψη. Το κυριότερο όμως, συναντήσαμε ανθρώπους ευγενικούς και χαμογελαστούς που σε καμία περίπτωση δεν προσπαθούσαν να ψαρέψουν πελάτες. Αρκεί να σας αναφέρω ότι οι αλλοδαποί φίλοι της συντροφιάς έμειναν όχι απλά εντυπωσιασμένοι αλλά εκστασιασμένοι απ’ τα όσα συνάντησαν στη Σκόπελο.

Η νέα δημοτική αρχή του νησιού, με επικεφαλής το Χρήστο Βασιλούδη, έχει την υποστήριξη των δημοτών και των επαγγελματιών του νησιού και είμαστε βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια θα ανεβάσουν τη Σκόπελο ακόμη ένα επίπεδο. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν.

Με βάση το σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα, η θέση της Σκοπέλου στον τουριστικό χάρτη του μέλλοντος εκτιμούμε ότι θα είναι πρωταγωνιστική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου