Χρήστος Μπουκώρος: Καλημέρα και τη Δευτέρα!

χρήστος-μπουκώρος-καλημέρα-και-τη-δευ-450260

Τελικά το αποφασίσαμε. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και τη Δευτέρα. Μια εποχή που ο έντυπος τύπος συρρικνώνεται με γοργούς ρυθμούς, εμείς εδώ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο εκδότης και οι εργαζόμενοί του, αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι πολλοί και θα αναφέρουμε τους σπουδαιότερους. Πρώτα απ’ όλα, σε τούτη την εφημερίδα, όταν υπάρχει και το παραμικρό περίσσευμα, χρημάτων, διάθεσης και ιδεών, επενδύεται και πάλι στην εφημερίδα και μόνο εδώ. Αυτή είναι βασική αρχή. Είναι η αρχή που μας κράτησε όρθιους και δυνατούς στις ταραχώδεις εποχές της κρίσης, τις οποίες ακόμη διανύουμε.

Επίσης, πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα τοπικό δευτεριάτικο φύλλο, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενημέρωσης με την τοπική, αθλητική, εθνική και διεθνή επικαιρότητα. Βεβαίως, πηγές ενημέρωσης στην εποχή μας υπάρχουν πολλές. Ομως, είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι και η πρώτη ημέρα της εβδομάδας χρειάζεται την ψυχραιμία και τη διεισδυτικότητα της έντυπης δημοσιογραφίας.

Η αθλητική επικαιρότητα της περιοχής μας έχει πολλαπλασιαστεί σε όλα τα αθλήματα και στο λαοφιλές ποδόσφαιρο ήδη η Μαγνησία διαθέτει τέσσερις ομάδες στις εθνικές κατηγορίες. Ο αθλητισμός θα είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της εφημερίδας, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να είναι έγχρωμες και οι 24 σελίδες, πράγμα που συμβαίνει πρώτη φορά στον τοπικό τύπο.

Ο εκδότης-διευθυντής Γιώργος Πώποτας επέλεξε, παρά το σύνολο των έγχρωμων σελίδων που επιβαρύνει το κόστος, να παραμείνει και το φύλλο της Δευτέρας στην τιμή του 0,80 ευρώ. Αλλωστε, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είναι ίσως η μοναδική εφημερίδα στην Ελλάδα, που την τελευταία δεκαετία, παρά την εκτίναξη του κόστους έκδοσης, δεν έχει αυξήσει ούτε λεπτό την τιμή του. Σεβόμενος τις οικονομικές δυσχέρειες που βιώνουν οι αναγνώστες.

Για να μην πολυλογούμε, και επειδή στην πορεία θα κριθούμε, δίνουμε μόνο μία υπόσχεση: οι άνθρωποι που θα εργαστούν για τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε οι αναγνώστες να ξεκινούν την εβδομάδα τους «εξοπλισμένοι» με το σύνολο των πληροφοριών, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Τέλος, επειδή από το 1916 που σε τούτη την πόλη ο τίτλος ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είδε το φως, είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται και Δευτέρα ως εβδομαδιαίο φύλλο. Ελπίζουμε ότι εκεί, από το μπαλκόνι της αιωνιότητας, που μας κρυφοκοιτάζουν ο Αλέξανδρος Μέρος, ο Αλέξανδρος Πώποτας και ο Θανάσης Πώποτας να χαίρονται με το εγχείρημα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους πείσουμε ότι δικαίως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πρέπει να είναι κάθε μέρα, όλη ημέρα, δίπλα στον πολίτη.

Να είναι καλοτάξιδος…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου