Χρήστος Μπουκώρος: Να πληροφορηθεί η κοινωνία

χρήστος-μπουκώρος-να-πληροφορηθεί-η-κ-481464

Έχει δικαίωμα να γνωρίζει τους εμπόρους του θανάτου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε σε άλλες σελίδες, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, κατάφερε χθες με συντονισμένη επιχείρηση, να εξαρθρώσει μεγάλο κύκλωμα εμπόρων ηρωίνης στο Βόλο και στον Αλμυρό.

Φαίνεται ότι ο θάνατος του 32χρονου στον Αλμυρό πριν λίγες μέρες, ο θάνατος 30χρονου στον Πτελεό πριν από λίγο καιρό και ο θάνατος του 42χρονου στη Ν. Ιωνία λίγο νωρίτερα, αποτέλεσαν κομβικά γεγονότα και έδωσαν πολύτιμα στοιχεία στις διωκτικές αρχές προκειμένου να στήσουν τη χθεσινή επιτυχημένη επιχείρηση. Οι 12 συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών μόνο χθες στην περιοχή μας, δικαιολογούν δάφνες στην τοπική Αστυνομία. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει στη μνήμη νέων παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας με την εξάρθρωση διάφορων εγκληματικών συμμοριών, έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των εμπλεκομένων. Με την επιλογή αυτή υπήρξαν και ορισμένες κατάφωρες αδικίες, αφού μαζί με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των πρωταίτιων κυκλωμάτων που είχαν να κάνουν με παράνομο τζόγο, με σπείρες διαρρηκτών και άλλα αδικήματα, δημοσιοποιήθηκαν και τα στοιχεία απελπισμένων ανέργων που έμπλεξαν για ένα μεροκάματο. Αυτό ήταν αδικία. Πλην όμως, υπήρχαν οι ανάλογες εισαγγελικές εντολές.

Ερχόμαστε τώρα στη σημερινή εξάρθρωση του κυκλώματος των εμπόρων του θανάτου. Είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο μαζικές συλλήψεις. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει τουλάχιστον τοπικά τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών. Σε αυτή την προσπάθεια η τοπική κοινωνία είναι υποχρεωμένη να συνδράμει.

Από την άλλη πλευρά όμως, η κοινωνία έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί ποιοι επί τόσα χρόνια σκότωναν τα παιδιά της.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιες αρχές, όπως κινήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, σε περιπτώσεις που δεν ήταν ανάλογες γιατί δεν αφορούσαν την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, θα λειτουργήσουν με παρόμοιο τρόπο και στη συγκεκριμένη αλλά και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχει χειρότερο έγκλημα για τον πολιτισμό μας από την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής. Όταν μάλιστα αυτό το έγκλημα συντελείται με στόχο το κέρδος και τα θύματα είναι νέοι άνθρωποι, που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τη ζωή τους, τότε το έγκλημα γίνεται τερατώδες.

Τα τέρατα δεν έχουν ανάγκη προστασίας προσωπικών δεδομένων και πρέπει η κοινωνία να σταθεί απέναντί τους με σθένος και αποφασιστικότητα. Μόνο έτσι, θα περιοριστεί ή και θα σταματήσει να λειτουργεί το δρεπάνι του Χάρου. Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι. Πώς αλλιώς θα προστατευτούμε;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου