Χρήστος Μπουκώρος:Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών

χρήστος-μπουκώροςτο-μεγαλύτερο-σκάν-531763

Η αθώωση των 42 για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου

«Είναι πρόκληση η απόφαση, θέλω να δω το σκεπτικό των δικαστών. Δεν γνωρίζω τα στοιχεία επί των οποίων βασίστηκαν για να εκδώσουν την απόφασή τους και θέλω να τα μελετήσω και εγώ. Διότι οι εισαγγελείς οι οποίοι διενέργησαν την κύρια ανάκριση και με τους οποίους επικοινώνησα, μου ανέφεραν ότι υπήρχαν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία στοιχειοθετούσαν τις κατηγορίες», είπε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναφερόμενη στην αθώωση των 42 για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και τόνισε πως σκοπεύει να καταθέσει αναίρεση μόλις καθαρογραφτεί η απόφαση. Οι δηλώσεις της κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού φιλοξενούνται στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Εδώ έχουμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Παραμένει στη φυλακή η δικαστικός που χαρτζιλικώθηκε (Μπουρμπούλια) και αθωώνονται ή κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που κέρδισαν αμύθητα ποσά με διαδικασίες καταφανώς αντιδεοντολογικές, αν όχι παράνομες. Η χειραγώγηση μετοχών σε άλλες χρηματιστηριακά προηγμένες χώρες θεωρείται από τα πιο βαριά κακουργήματα και έχουν φυλακιστεί ουκ ολίγοι μεγιστάνες του πλούτου. Είναι περιττό βεβαίως να αναφέρουμε ότι στις Η.Π.Α. τέτοιες εγκληματικές πράξεις τιμωρούνται το αργότερο δύο χρόνια μετά την τέλεσή τους.

Στο Ελλαδιστάν τώρα. Δεκατρία χρόνια μετά τη μεγαλύτερη και πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου, έρχεται μια απόφαση να παραδώσει λευκούς στην κοινωνία όσους κερδοσκόπησαν και αισχροκέρδησαν με λάφυρο τους κόπους ελληνικών οικογενειών που αποκτήθηκαν με σκληρή εργασία δεκαετιών.

Ποιος δεν θυμάται εκείνη τη θλιβερή εποχή του ελληνικού χρηματιστηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο διωκόμενος σήμερα Γιάννος Παπαντωνίου, έλεγε ότι: «η κρίση στο χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξης;». Τότε που κάποιες απίθανες εταιρείες κεφαλαιακής αξίας λίγων εκατομμυρίων δραχμών εκταμίευαν από το χρηματιστήριο ρευστότητα δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών πουλώντας αέρα; Ποιος δεν θυμάται τον εγκλωβισμό χιλιάδων μικροεπενδυτών που παρασύρθηκαν με ευθύνη πολιτικών και χρηματιστηριακών παραγόντων στη χίμαιρα του ελληνικού Ελ Ντοράντο; Ποιος δεν θυμάται τις αυτοκτονίες μικροεπιχειρηματιών που έχασαν τα πάντα στο Χρηματιστήριο; Για όλα αυτά δεν είναι κανείς υπεύθυνος;

Ελπίζουμε σε δύο μήνες που θα καθαρογραφτεί η σοκαριστική αθωωτική απόφαση, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη να δικαιώσει τη φήμη της και να αποδείξει μέσα από ένα τόσο μεγάλο γεγονός, ότι έχουμε Εισαγγελείς που δεν αφήνουν τα μεγάλα ψάρια να ξεφύγουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου