Χρήστος Μπουκώρος: Τρόικα και Προβόπουλος ζητούν τα σπίτια;

χρήστος-μπουκώρος-τρόικα-και-προβόπο-555975

Πραγματική αιτία πολέμου η άρση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους και μεσαίους οικονομικά

Οπως όλοι περίμεναν αναδείχθηκε το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως μείζον ζήτημα, το οποίο θα κρίνει τον κυβερνητικό βίο και την κοινωνική ηρεμία στη χώρα. Πέρα από το παράλογο και το άδικο του όλου θέματος, θα ήταν χρήσιμο να δούμε ποιοι ζητούν τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

Αρχικά οι δανειστές. Εφάρμοσαν ένα πρόγραμμα σε λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα και με δικές τους ομολογίες, χωρίς να απολογηθούν ποτέ και χωρίς να διορθώσουν αυτό το λάθος. Με τεράστιες θυσίες για τρία χρόνια πετύχαμε πενιχρά αποτελέσματα, ενώ τώρα όλοι ομολογούν ότι με μικρότερες θυσίες σε άλλη κατεύθυνση θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει το ίδιο χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα.

Δεύτερον, ορισμένα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος προ τριμήνου είχε κάνει την περισπούδαστη δήλωση, σύμφωνα με την οποία αν δεν αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών θα καταρρεύσει η κτηματαγορά! Επειδή εκείνη η δήλωση άνοιξε την όρεξη των τροϊκανών, πιστεύουμε ότι κακώς ο κ. Σκορδάς παραμένει ακόμα μέλος της κυβέρνησης. Βεβαίως, τώρα τελευταία τα μαζεύει και χθες δήλωσε ότι θα ισχύσει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προστατευτεί απολύτως η πρώτη κατοικία. Τρικυμία δηλαδή. Πάντως στην ανάπτυξη έχει πετύχει μηδενικά αποτελέσματα.

Τρίτον, οι τράπεζες. Βεβαίως, δεν διατυπώνουν τέτοια αίτημα δημοσίως, γιατί θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες, αλλά τόσες μέρες τώρα ο κ. Προβόπουλος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει μία ανασταλτική δήλωση στο τραγικό ενδεχόμενο της συνολικής άρσης απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Ποιεί τη νήσσα. Κάνει το μαμούνι, επί το λαϊκότερο, ενώ είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα και να προτείνει λύσεις.

Ποιος είναι όμως ο κ. Προβόπουλος; Δεν είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, που επί των ημερών του άφησε ανεξέλεγκτο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να εξαπλωθεί σε καμιά δεκαριά χώρες, αγοράζοντας τράπεζες και τραπεζούλες και να καταγράφει σήμερα τεράστιες ζημιές, με αποτέλεσμα να ζητούν όλο και περισσότερους φόρους, όλο και περισσότερο αίμα από τους Ελληνες πολίτες για να επιτευχθεί η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών; Δεν ήταν επί των ημερών του κ. Προβόπουλου που το τραπεζικό σύστημα της ισχυρής… ψωροκώσταινας εξαγόραζε Τράπεζες σε Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρωσία, χώρες Βαλτικής, Τουρκία και Αίγυπτο; Πλήρωσαν οι ελληνικές τράπεζες δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για άστοχες εξαγορές, οι οποίες σήμερα δεν αξίζουν πάνω από 5 δισ. Για αυτή την πελώρια τρύπα δεν θα απολογηθεί ο κ. Προβόπουλος; Θα μας πάει ως πρόβατα επί σφαγή ο κ. Προβόπουλος; Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνει; Για τις δικές του αστοχίες και το πάρτι των Τραπεζών μειώθηκαν οι αποδοχές μας στο μισό, διπλασιάστηκαν οι φόροι που πληρώνουμε και εκτινάχθηκε στα ύψη το κόστος της ζωής μας. Από πού δηλαδή θα πληρωθούν οι δόσεις των στεγαστικών δανείων; Εχουμε καμιά μηχανή που κόβει χρήμα;

Αρση απαγόρευσης πλειστηριασμών επιτρέπεται μόνο σε μία περίπτωση. Όταν υπάρχουν τραπεζικές καταθέσεις και άλλα ακίνητα, με την προϋπόθεση ότι αυτά μπορεί να εκποιηθούν. Σε καμία άλλη περίπτωση. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις χρειάζονται ρυθμίσεις με δόσεις ελαχίστου ύψους και περίοδος χάριτος μέχρι να περάσει η κρίση.

Αν εφαρμοστούν τα όσα ορισμένοι απεργάζονται, θα πρόκειται για παράνομη, αντισυνταγματική και απάνθρωπη επιλογή και αυτό αργά ή γρήγορα θα πληρωθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου