ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Σόφο μιλά για τον Μάικ και όχι μόνo

ο-σόφο-μιλά-για-τον-μάικ-και-όχι-μόνo-72836

Ο Ελληνας σέντερ μίλησε για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των «πρασίνων» που είναι κόντρα στη Κίμκι αλλά αναφέρθηκε και στον Μάικ Μπατίστ.

Αναλυτικά:

«Αναχωρούμε με προορισμό τη Μόσχα και την αναμέτρηση με τη Χίμκι. Από τον αγώνα με την Ολίμπια Λουμπλιάνα έχουμε πετύχει το στόχο μας που ήταν η πρόκριση στο Top16, αλλά αύριο μπορούμε να διεκδικήσουμε έναν ακόμη στόχο, την πρώτη θέση στον όμιλό μας.

Κάθε μεγάλο βήμα που κάνει η ομάδα είναι σημαντικό. Σίγουρα νιώθουμε κι εμείς καλύτερα με την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχει φύγει ένα βάρος από τους ώμους μας. Περισσότερο ευχαριστιόμαστε κι εμείς οι ίδιοι το γεγονός ότι η ομάδα έχει αρχίσει να ρολάρει καλύτερα.

Ο κύριος λόγος είναι ότι στην προπόνηση έχουμε ανεβάσει την ένταση, έχει ανέβει το επίπεδο της προπόνησης, οπότε αυτό μας βοηθά να αποδώσουμε καλύτερα στα παιχνίδια, παρά τη σκληρή δουλειά που γίνεται και την κούραση που σίγουρα υπάρχει. Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα συγκέντρωσης στη διάρκεια των αγώνων, αλλά το θέμα είναι ότι καταφέρνουμε το πιο σημαντικό που δεν είναι άλλο από το να κερδίζουμε παιχνίδια.

Προσωπικά, πίστευα στην ομάδα από την πρώτη μέρα και δεν το είχα κρύψει. Ούτε στις δηλώσεις μου. Για μένα το παράδοξο δεν είναι ότι νικάμε τώρα, αλλά ότι δεν τα καταφέρναμε στην αρχή.

Δεν περίμενα να κάνουμε την αρχή που κάναμε, δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν σκέψεις κάποια στιγμή, ακόμη και για την ίδια την πρόκριση. Ακόμη κι αυτό όμως βοήθησε την ομάδα. Μας βοήθησε να έρθουμε πιο κοντά, να γίνουμε καλύτεροι, να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το που βρισκόμαστε και είμαι πολύ σίγουρος ότι μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Η συνέχεια είναι δύσκολη και χρειαζόμαστε την ίδια ένταση και ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Είναι δύο στοιχεία που θα χρειαστούμε και στην αναμέτρηση με τη Χίμκι. Όλα είναι εφικτά για την ομάδα. Γι’ αυτό πηγαίνουμε στη Μόσχα, για τη νίκη. Έχουμε περάσει ήδη, αλλά θέλουμε την πρώτη θέση.

Στην πραγματικότητα, είτε τερματίσουμε πρώτοι, είτε τρίτοι δεν αλλάζουν και πολλά στη σύνθεση του ομίλου μας στο Top16, ενώ κάποιες θέσεις δεν εξαρτώνται από το τι θα κάνουμε εμείς. Όπως κι αν έχει θέλουμε τη νίκη, θέλουμε εμείς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό από την πλευρά μας.

Πριν σας αφήσω, θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και λίγο στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ή μάλλον καλύτερα στον Μάικ Μπατίστ. Δεν μου έκανε εντύπωση η υποδοχή στον Μάικ, γιατί κάτι τέτοιο περίμενα. Είναι ένα τεράστιο μέγεθος ως άνθρωπος και ως αθλητής.

Έχει αφήσει το στίγμα του στο ΟΑΚΑ, στα παρκέ της Ελλάδας και τη Ευρώπης και πιστεύω ότι ο τρόπος που ήρθε εδώ και τον υποδεχθήκαν δείχνει την αγάπη και το σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Ο Μάικ ήταν και είναι από τους πιο δύσκολους αντιπάλους και αυτό εμπνέει από την πλευρά μου μόνο ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό γι’ αυτόν. Ευχαριστιέμαι κάθε παιχνίδι στο οποίο βρισκόμαστε στο ίδιο παρκέ. Χάρηκα που τον είδα χαρούμενο που ήταν εδώ και συγκινημένο και του εύχομαι ότι καλύτερο για τη συνέχεια…»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου