ΜΠΑΣΚΕΤ

Διέσυρε την ΤΣΣΚΑ με «καυτό» Ναβάρο!

διέσυρε-την-τσσκα-με-καυτό-ναβάρο-105034

Μέχρι στιγμής η Μπαρτσελόνα του μπάσκετ δεν είχε πείσει κανέναν ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό φέτος είτε στην ACB, είτε στην Ευρωλίγκα. Με εμφανίσεις και νίκες (81-60) όμως όπως η χθεσινή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δικαιούται να κοιτάζει πολύ ψηλά.

Εξαιρετική στα τρία τελευταία δεκάλεπτα, η «Μπάρτσα» ταπείνωσε (81-60) μέσα στην Μόσχα την ΤΣΣΚΑ παίρνοντας το ντέρμπι του Δ’ ομίλου. Και φυσικά είναι πλέον είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στην διοργάνωση μαζί με τις Ζαλγκίρις Κάουνας και την Μακάμπι Τελ Αβίβ!
Όσον αφορά στην ΤΣΣΚΑ, δείχνει πως ο προγραμματισμός που έκανε μάλλον δεν ήταν ο… ενδεδειγμένος. Οι Ρώσοι ξόδεψαν και πάλι έναν… σκασμό λεφτά, όμως καλή ομάδα ακόμη δεν έχουν φτιάξει παρά την έλευση του Έτορε Μεσίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντρου Νίκολας που βρισκόταν στην πόρτα την εξόδου σήμερα έπαιξε για σχεδόν εννέα λεπτά, ενώ ο Ντιόντε Κρίστμας που αποκτήθηκε για αντικαταστάτης του έπαιξε μόλις έξι!

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχοντας 21π. (4/10τριπ.) και 3 ασίστ, ενώ πολύ καλοί και οι Λόρμπεκ (15π.), Τζαβάι (10π., 7 ριμπ.) και Χουέρτας! Σε «ρηχά νερά» ο Γιασικεβίτσιους ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει στα επτά λεπτά που αγωνίστηκε.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 35-38, 48-63, 60-81

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 12(1), Μίτσοφ 2, Τζάκσον 1, Κρστιτς 18, Γουίμς 4, Βοροντσέβιτς 4, Νίκολας, Κρίστμας, Καούν 4, Κριάπα 6, Πονκρασόφ 9.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Σάδα 7(1), Χουέρτας 12, Ναβάρο 21(4), Γιασικεβίτσιους, Τοντόροβιτς, Γουάλας 4, Ινγκλς 4, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 15(2), Τζαβάι 10, Μάικλ 2, Τόμιτς 6.

Εξάλλου πολύτιμο διπλό πέτυχε η Μπεσίκτας με 73-67 επί της Λιέτουβος Ρίτας, μέσα στην Λιθουανία, χάρη στο οποίο μπήκε δυνατά στην διεκδίκηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του Δ’ ομίλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου