ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίλσεν: «Δεν μπορείς να μην σεβαστείς τον Παναθηναϊκό»

νίλσεν-δεν-μπορείς-να-μην-σεβαστείς-τ-105174
Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Ματ Νίλσεν, ως παίκτης της Χίμκι πλέον, για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, και μιλώντας στο Onsports, επισημαίνει πως οι «πράσινοι» παραμένουν ποιοτικοί, ενώ θυμάται την εμπειρία του σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Πάνε δύο χρόνια από τότε που έφυγε από το λιμάνι, αλλά ο 34χρονος Αυστραλός φόργουορντ δεν ξεχνά τα όσα έζησε στην Ελλάδα τόσο στο «Δικέφαλο του Βορρά», όσο και τους Πειραιώτες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πάθος που διακρίνει τους Έλληνες οπαδούς.
Όσον αφορά τον επόμενο αντίπαλο της Χίμκι, Παναθηναϊκό, δεν κρύβει τον σεβασμό του, ενώ πλέκει το εγκώμιο του Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει σαν έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Η Χίμκι έχει δύο νίκες φέτος στην Ευρωλίγκα σε τέσσερις αναμετρήσεις. Τι μπορεί να κάνει φέτος τόσο στην Ευρώπη όσο και στις άλλες διοργανώσεις που συμμετέχει;
«Ο πρωταρχικός μας στόχος στην Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Είναι μια δύσκολη διοργάνωση και είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον όμιλο, να προκριθούμε στο Τοπ – 16 και μετά θα αναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας από εκεί. Στις άλλες διοργανώσεις (VTB League και Ρωσία) είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή, αλλά ο σύλλογος έχει υψηλούς στόχους και θέλουμε να πετύχουμε. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε τίτλους».

Βρίσκεσαι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Ρωσία και τη Χίμκι αφότου έφυγες από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Τώρα αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό μια ομάδα που ξέρεις καλά από την παρουσία σου στην Ελλάδα. Τι πρέπει να κάνει η Χίμκι για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό;
«Έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές τον Παναθηναϊκού, αφού είχα δύο θητείες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Ίσως κάποιοι να λένε ότι έχασε την ποιότητά του, αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαίους παίκτες όπως ο Διαμαντίδης που είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Οπότε δεν μπορείς να μην τους σεβαστείς και ειδικά μέσα στην έδρα τους. Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Θα παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».
Ωστόσο, ποια είναι τα κλειδιά της νίκης;
«Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ελέγξουμε το παιχνίδι, να το πάμε στον δικό μας ρυθμό, να κυνηγάμε τις μπάλες και να σουτάρουμε με καλό ποσοστό για να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό».
Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει φέτος ο Παναθηναϊκός;
«Όπως είπα, είναι μια νέα ομάδα. Όλα τα χρόνια των επιτυχιών της είχε έναν κορμό, αλλά φέτος έγιναν αλλαγές. Άλλαξαν προπονητή και έχουν νέα συστήματα. Αλλά έχουν μεγάλη δύναμη με τον Διαμαντίδη, ο οποίος είναι ο ηγέτης της ομάδας, ενώ και ο τρόπος παιχνιδιού της έχει ομοιότητες με πριν. Υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες, όπως ο Ματσιούλις, ο Πάνκο και ο Σχορτσανίτης. Είναι πολύ επικίνδυνοι και τους σεβόμαστε πολύ».
Τι θυμάσαι από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό όταν έπαιζες στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό;
«Το πάθος των Ελλήνων. Οι Έλληνες οπαδοί έχουν μεγάλο πάθος για το μπάσκετ και γενικά ό, τι κάνουν το κάνουν με πάθος. Είναι εξαιρετική εμπειρία. Είμαι χαρούμενος που… επιβίωσα από κάποιες καταστάσεις, αλλά γενικά είναι εξαιρετική εμπειρία, κάτι που το διασκέδασα στο παρελθόν».
Τα φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας ποια είναι κατά τη γνώμη σου;

«Οι γνωστές ομάδες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και φέτος. Και εμείς, όμως, θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, οι τουρκικές ομάδες και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι στην κορυφή, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη και αυτό που θέλω να πω είναι ότι φέτος όλα είναι ανοικτά».

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου