ΜΠΑΣΚΕΤ

Απαράδεκτες καταστάσεις στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας

απαράδεκτες-καταστάσεις-στο-κλειστό-113546
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Νέας Ιωνίας με την αδιαφορία να φαίνεται πως είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενη σύμφωνα με όσους χρησιμοποιούν καθημερινά το κλειστό.

Η παντελής έλλειψη θέρμανσης τα τελευταία δύο χρόνια δεν είναι το μόνο για το οποίο διαμαρτύρονται όσοι χρησιμοποιούν το Κλειστό, μιας και στα προβλήματα έρχονται να προστεθούν η ελλιπής καθαριότητα αλλά και η φύλαξη του γηπέδου.

Τη φετινή σεζόν η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου αγωνίζεται στην Α2 Κατηγορία εκπροσωπώντας τον νομό της Μαγνησίας αλλά οι συνθήκες που συναντούν όσοι επισκέπτονται το κλειστό δεν έχουν προηγούμενο.
Καφέδες και πλαστικά μπουκάλια παραμένουν στις κερκίδες ακόμη και για μήνες και πέρα από τη δυσφήμηση για την πόλη μας υπάρχει σοβαρότατο θέμα υγιεινής όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για τους φιλάθλους, γονείς και παιδιά που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις.
Αθλητές και αθλήτριες έρχονται αντιμέτωποι με πολικές συνθήκες τη διάρκεια του χειμώνα με το θερμόμετρο να πέφτει ακόμη και κάτω από το μηδέν… με αποτέλεσμα πολύ συχνά να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Αντίστοιχες καταστάσεις σε άλλα κλειστά γήπεδα της χώρας δεν υπάρχουν και αυτό είναι το παράπονο όλων όσων έρχονται καθημερινά σε επαφή με το κλειστό.
Παίκτες και προπονητές έρχονται αντιμέτωποι με ακαθαρσίες με αποτέλεσμα το κλειστό στις προπονήσεις να γεμίζει με μύγες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά καλαθοσφαιριστής. «Στην χθεσινή προπόνηση ντριμπλάραμε ακόμη και τις μύγες», ενώ η σκόνη στο παρκέ είναι άκρως επικίνδυνη και θυμίζει καρμανιόλα.
Ακόμη και όταν όμως στο κλειστό βρίσκονται καθαρίστριες η έλλειψη καθαριότητας είναι και πάλι εμφανής, με τους ανθρώπους των συλλόγων να επιμένουν ότι οι καταστάσεις είναι φρικιαστικές.
Εκτός όμως από τα προβλήματα θέρμανσης και καθαριότητας ένα άλλο πρόβλημα που έρχεται στην επιφάνεια είναι και αυτό της ασφάλειας, αφού δεν υπάρχει φύλακας και όποιος επιθυμεί μπορεί να «κόβει» βόλτες στο κλειστό ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Από την μεριά της ερασιτεχνικής Νίκης ο προβληματισμός είναι έντονος με τους υπευθύνους του συλλόγου να εκφράζουν την πλήρη απογοήτευσή τους. «Δηλώνουμε πλήρως απογοητευμένοι από την έλλειψη συνεργασίας που υπάρχει. Δεν μπορεί αθλητές και παιδιά όλων των ηλικιών να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες συνθήκες την στιγμή που προσπαθούν να γυμναστούν. Εκφράζουμε τα παράπονά μας και την ανησυχία μας και διερωτόμαστε πώς γίνεται την ίδια στιγμή σε άλλα κλειστά γυμναστήρια τη πόλης οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες και εμείς να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Αν χρειάζονται εθελοντές, να μας το πούνε για να αναλάβουμε εμείς έστω το κομμάτι της καθαριότητας».

Μαυρόπουλος: «Υπεύθυνες οι ομάδες»

Από την πλευρά του Δήμου Βόλου ο κ. Νίκος Μαυρόπουλος, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) σε επικοινωνία που είχε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δήλωσε πως υπεύθυνες για τον καθαρισμό των κλειστών γηπέδων του Δήμου μετά από κάθε αγώνα είναι οι ομάδες και μόνο.
Μάλιστα ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε πως όποιος έχει παράπονο να το καταγγείλει, αλλά μέσα στους όρους συμπεριλαμβάνεται ότι τα κλειστά θα καθαρίζονται από τους συλλόγους που τα χρησιμοποιούν.
Εξάλλου τόνισε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και τιμολόγιο χρήσης των εγκαταστάσεων γενικότερα στο Δήμο, προκειμένου ο καθένας να σέβεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας σχετικά: «Για αυτό το λόγο είμαστε κάθετοι στο Δήμο και αυτό το συζητήσαμε και χθες».
Τέλος όσον αφορά στο θέμα της θέρμανσης, ισχυρίστηκε πως είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί στην πορεία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου