ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρίντεζης: “Πέρσι ήμασταν πολύ πιο χαλαροί”

πρίντεζης-πέρσι-ήμασταν-πολύ-πιο-χαλ-113719
Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε ότι η ομάδα φέτος είναι "μαγκωμένη" χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τον λόγο. Τι είπε για το επόμενο ματς στο Μιλάνο αλλά και για τον Τζόι Ντόρσεϊ.
-Γιώργο, από αυτό το ματς αυτό που θα πρέπει να κρατήσει ο Ολυμπιακός είναι το ότι κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη; Διότι στα προηγούμενα παιχνίδια δεν μπορούσε να το κάνει.
"Κοίτα, κακά τα ψέμματα, χωρίς λόγο, παίζουμε με παραπάνω πίεση. Και αυτή την πίεση την έχουμε δημιουργήσει εμείς τους εαυτούς μας, με βάση τα όσα πετύχαμε πέρσι. Πέρσι δεν ήμασταν έτσι! Πέρσι ήμασταν πολύ πιο χαλαροί, ήμασταν όλοι μαζί, βγαίναμε, ήμασταν πιο πολύ "δεμένοι" και κάναμε περισσότερη παρέα. Φέτος όχι ότι δεν είμαστε έτσι, απλά αυτό που βλέπω τώρα, και δεν μπορώ να εξηγήσω τον λόγο, είναι ότι όλοι μας είμαστε περισσότερο μαγκωμένοι και πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό το πράγμα.
Εμείς ανεβάσαμε τον πήχη πολύ ψηλά φέτος με τις επιτυχίες μας πέρσι, καταλαβαίνουμε τον κόσμο μας ότι θέλει πλέον να κερδίζουμε το κάθε ματς με 20 πόντους διαφορά, αλλά δεν γίνεται αυτό το πράγμα και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ φέτος! Τα άσχημα ήρθανε και θα έρθουν και άλλα άσχημα! Εγώ τα έχω πει από την πρώτη στιγμή. Θα έρθουν και άλλες ήττες! Το θέμα όμως είναι να ξέρουμε να τις διαχειριστούμε και να είμαστε έτοιμη την κατάλληλη περίοδο. Δυστυχώς το μόνο που πρέπει να κρατήσουμε σήμερα είναι η νίκη και τίποτε άλλο".
-Ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας έμεινε και φέτος, έχοντας μόνο δύο νέες προσθήκες ουσιαστικά (Περπέρογλου-Μαυροειδής) στο ρόστερ, συν την έλευση του καινούριου προπονητή. Άραγε έχει αλλάξει κάτι στην νοοτροπία και στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού φέτος σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να σας έχει δημιουργήσει αγωνιστικό πρόβλημα;
"Το είχα ξαναπεί και την προηγούμενη εβδομάδα πως ο καθένας μέσα στην ομάδα θα πρέπει να βρει τους ρόλους του. Κανείς δεν πρέπει να κάνει τίποτα μα τίποτα παραπάνω απ’ όσα κάναμε πέρσι. Τίποτα περισσότερο και φυσικά τίποτε λιγότερο. Πέρσι είχαν μπει κάποια πράγματα σε μία βάση, φέτος ήρθαν ο Στράτος (σ.σ.Περπέρογλου) και ο Δημήτρης (σ.σ. Μαυροειδής), δύο παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ. Ο Στράτος επιθετικά είναι πάρα πολύ καλός και παίρνει περισσότερες κατοχές σε σχέση με όσες έπαιρνε πέρσι ο Μάρκο (σ.σ. Κέσελ), κάτι που είναι λογικό καθώς έχει ταλέντο και ικανότητα στο σκοράρισμα. Πιστεύω πως όλοι μας στην ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε ένα καινούριο πλάνο που υπάρχει στην ομάδα.
Δεν θα έλεγα πως έχει χαλάσει η χημεία της, αλλά δυστυχώς είναι ορισμένα πράγματα που δεν μπορούμε ακόμη να τα βγάλουμε μέσα στο γήπεδο. Τα πόδια σίγουρα αυτή την περίοδο είναι βαριά και αυτό που θα πρέπει να κοιτάμε τώρα είναι κυρίως το αποτέλεσμα, δηλαδή το να κερδίζουμε. Εκτιμώ πως μας επηρέασε σαν σύνολο όλους τους παίκτες και το περιστατικό με τον Ντόρσεϊ, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της άμυνα μας και κομματιού του παιχνιδιού μας ήταν προσαρμοσμένο μέσω του Τζο".
-Έχεις μιλήσει εσύ προσωπικά ή και οι συμπαίκτες σου με τον Ντόρσεϊ μετά το περιστατικό; Τι σας είπε και πως έχεις εκλάβει εσύ την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του Τζόι;
"Μετά το περιστατικό έτυχε και πέτυχα τον Τζόι δύο φορές και μιλήσαμε. Σίγουρα ήταν μετανιωμένος και μας ζήτησε συγνώμη. Το θέμα είναι ότι όταν σε μία ομάδα, είναι το δεύτερο σου σπίτι. Περνάμε όλοι μαζί πάρα πολλές ώρες της ημέρας, τόσο εντός γηπέδου, όσο και εκτός, είτε όταν είμαστε εδώ στο ΣΕΦ, είτε ακόμη και μακριά από αυτό με τα πολλά ταξίδια που κάνουμε. Περνάμε όλοι μαζί πολλές ώρες, ίσως πιο πολλές ακόμη και από αυτές που ζούμε με την οικογένεια μας ο καθένας.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό σύνολο στο οποίο όλοι θα πρέπει να είμαστε σωστοί σας χαρακτήρες ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Και πρέπει να αντιμετωπίζουμε και την πίεση. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, κακά τα ψέμματα, οφείλεις να έχεις τις δυνατότητες να μπορείς να ανταπεξέλθεις στην πίεση. Το ξέρουμε όλοι αυτό.Ο Τζο είναι ένα καταπληκτικό παιδί, ένας πολύ καλός χαρακτήρας, απλά σε ορισμένα πράγματα δεν ένιωθε τόσο άνετα. Έγινε ότι έγινε, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να τον… πυροβολήσουμε".
-Ακολουθεί ένα ακόμη σημαντικό ματς απέναντι στην Αρμάνι στο Μιλάνο. Το θεωρείς καθοριστικό για την εξέλιξη του ομίλου; Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα, αφήνοντας πίσω τους Ιταλούς.
"Φέτος, ξέρεις, έχω δει πως ότι έχω πει από πριν, είτε καλό, είτε κακό, έχει γίνει, οπότε με θεωρώ λίγο… γκαντέμη. Πάντως, αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχω καλό προαίσθημα για τα δύο ερχόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγα (σ.σ. πρώτα με Αρμάνι στην Ιταλία και μετά με Κάχα στην Ισπανία). Πέρσι αυτή η ομάδα απέδειξε πως όταν έχει πίεση για το αποτέλεσμα παίζει καλύτερα. Δεν το δείξαμε σήμερα βέβαια, αλλά πιστεύω πως στην πορεία όσο έχουμε πίεση θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις.
Η ομάδα μας έχει παίκτες με χαρακτήρες και προσωπικότητα και πιστεύω πως θα καταφέρει να λειτουργήσει σωστά στη συνέχεια. Είμαι αισιόδοξος πάντως για αυτά τα δύο ερχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Αρμάνι και Κάχα. Το ματς στο Μιλάνο είναι ένα εκτός έδρας ματς στο οποίο δεν θα πάμε εκεί έχοντας όλοι την απαίτηση να το κερδίσουμε με 20 πόντους. Θα πρέπει να το διαβάσουμε σωστά, να προετοιμαστούμε όπως πρέπει και πιστεύω πως θα το κερδίσουμε".
-Τι έχεις να πεις για το γεγονός πως ο κόσμος έχει ξεκινήσει να γκρινιάζει τόσο προς τον προπονητή, όσο και σε κάποιους παίκτες. Πως το σχολιάζεις και τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;
"Ξέρεις, κάτι που λέγαμε τόσα χρόνια όλοι στον Ολυμπιακό είναι ότι περιμέναμε να πάρει η ομάδα το Πρωτάθλημα ώστε να λυθούν όλοι. Τελικά και πάλι που καταφέραμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα μετά από τόσο καιρό και πάλι υπάρχει μία μουρμούρα. Κοίτα να δεις. Το έχω ξαναπεί και παλαιότερα και έχω κατανόηση. Ο κόσμοςέχει πολλά προβλήματα, πολλοί δεν είναι καλά, αντιμετωπίζουν αρκετές οικονομικές δυσκολίες και τους καταλαβαίνουμε όλοι! Και εγώ προσωπικά αντιλαμβάνομαι τα όσο συμβαίνουν γύρω μας στην κοινωνία και τους καταλαβαίνω απόλυτα, δεν το συζητάω!

Το γήπεδο είναι για να ξεσπάς, για να σου βγαίνουν συναισθήματα, είναι και για να βρίζεις και για να εκτονωθείς. Τους καταλαβαίνω! Αγαπάνε την ομάδα τους και θέλουν το καλύτερο για εκείνη, αλλά μην είμαστε κάθετοι. Είναι λίγο άδικο αυτό που γίνεται, δηλαδή το ότι ο κόσμος γκρινιάζει. Χωρίς και εμείς να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά υπάρχει παραπάνω πίεση και από τον κόσμο χωρίς αυτό να είναι σωστό, δίχως αυτό να ωφελεί και σε κάτι. Ας ηρεμήσει ο κόσμος, ας ηρεμήσουμε και εμείς, να παίξουμε το μπάσκετ μας και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Αυτή είναι η γνώμη μου".

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου