ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλα στραβά για τους Lakers

όλα-στραβά-για-τους-lakers-117180

Την δέκατη φετινή τους ήττα σε ισάριθμους αγώνες (φιλικούς και επίσημους) γνώρισαν οι Lakers, που έκαναν άσχημη εμφάνιση στο Portland (116-106). Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασαν και τον Steve Nash με τραυματισμό στο γόνατο.

Σαφώς και είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Σαφώς και είναι νωρίς για να σημάνει συναγερμός. Παρόλα αυτά, οι Lakers κάτι δεν κάνουν καλά και πρέπει να βρουν σύντομα τον καλό τους εαυτό, γιατί 10 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια είναι υπερβολικά πολλές για μια ομάδα του επιπέδου τους. Κι ας προέρχονται οι 8 από αυτές από αγώνες της preseason που θεωρητικά δεν έχουν απολύτως καμία σημασία.
Η παρέα του Kobe Bryant έκανε τραγική εμφάνιση στο Portland, μια μέρα μετά την εντός έδρας ήττα από τους Mavericks, λύγισε με 116-106 και έβαλε τον Mike Brown σε ακόμη πιο δεινή θέση. Οι νεαροί Blazers έπαιξαν με ψυχή, ήξεραν τι ζητούσαν στο παρκέ και είχαν και τους πέντε βασικούς τους σε εκπληκτική βραδιά.
Πεντάδα για… όσκαρ!
Ο Nicolas Batum έκανε πράγματα και θαύματα, σκόραρε 26 πόντους με 9/16 σουτ και τέσσερα τρίποντα. Ο Damian Lillard στο πρώτο επίσημο ματς της επαγγελματικής του καριέρας "έγραψε" 23 πόντους και 11 ασίστ (ο μοναδικός rookie με +21 και +9 μετά τον LeBron James που το κατάφερε στις 29/10/2003) ο Wesley Matthews πρόσθεσε άλλους 22 με 4/6 τρίποντα και οι Aldridge (19 πόντοι, 9/20 σουτ) – Hickson (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) έκαναν ό,τι χρειαζόταν κοντά στο καλάθι.
"Two men show" από Howard – Kobe για τους Lakers
Από τους Lakers διασώθηκαν ο φανταστικός Dwight Howard (33 πόντοι, 9/15 δίποντα, 15/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο) που δέχθηκε πολλά χτυπήματα από τους γηπεδούχους, αλλά εκμεταλλεύτηκε τα φάουλ που κέρδισε και ο Kobe Bryant που σταμάτησε στους 30 πόντους με 10/20 σουτ. Το άσχημο για την ομάδα του Los Angeles ήταν ότι πέρα από την ήττα έχασε και τον Steve Nash εξαιτίας ενός χτυπήματος στο γόνατο. Ο Καναδός τραυματίστηκε στην πρώτη περίοδο, δοκίμασε στην έναρξη της επανάληψης, άντεξε για ένα λεπτό και αποχώρισε οριστικά.
Θέμα χρόνου ο άσος, κρίθηκε οριστικά στα τέλη της τρίτης περιόδου
Το ματς ήταν από την αρχή γρήγορο, με τους γηπεδούχους να πατούν το γκάζι και τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν. Ο Aldridge σκόραρε 10 γρήγορους πόντους με 6/6 δίποντα για το 22-22, πριν πετύχει ο Matthews τρίποντο για το 30-26 και στείλει ο Lillard την διαφορά στο +9 (35-26). Από εκείνο το σημείο οι Lakers έδειξαν χαμένοι στην… μετάφραση και ήταν θέμα χρόνου να υποκύψουν, μιας και το παιχνίδι τους ήταν τρομερά μονοδιάστατο.

Το 66-57 στις αρχές της επανάληψης και το 74-64 έδωσαν ανάσες στους Blazers, με τον Howard να παίρνει πάνω του τους Lakers, να σκοράρει 12 πόντους στην τρίτη περίοδο και να δίνει ελπίδες στην ομάδα του (79-76). Παρόλα αυτά, ο Sasha Pavlovic έβαλε μεγάλα σουτ για να ανοίξει απότομα η διαφορά και να φτάσει στο +16 (92-76) στο τέλος του δωδεκαλέπτου. Αυτό ήταν. Ο αγώνας είχε κριθεί, ο Batum έγραψε με τρίποντο (108-94) τον επίλογο και το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

sport24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου