ΜΠΑΣΚΕΤ

«Αντίο» Μπλατ σε Ρωσία

αντίο-μπλατ-σε-ρωσία-117627
Την απόφασή του να αποσυρθεί από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, γνωστοποίησε την Τρίτη ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς, ανέλαβε την ομάδα το 2005 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2007, το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση το 2011 και την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, φέτος το καλοκαίρι.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί. «Με ανάμεικτα συναισθήματα, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από την εθνική ομάδα της Ρωσίας, μια ομάδα που είχε καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική μου ζωή. Η απόφασή μου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη λογική και στο τι είναι καλύτερο για εμένα. Το κάνω για προσωπικούς λόγους. Τα όσα πετύχαμε είναι μοναδικά και ιστορικής σημασίας. Η επιρροή που είχαμε στην εξέλιξη του μπάσκετ στη Ρωσία ήταν θετική και φιλόδοξη. Είμαι ευγνώμων στην ρωσική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω με τόσο σπουδαίους Ρώσους παίκτες. Εκτιμώ τους παίκτες που δουλεύουν σκληρά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μου και που κάνουν θυσίες για να κερδίσουν βραβεία και μετάλλια για το ρωσικό μπάσκετ και τον αθλητισμό. Ευχαριστώ όλο το επιτελείο, τους προπονητές, τους μάνατζερ, τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας που έκαναν τόσα πολλά ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Και φυσικά όλους τους Ρώσους που πίστεψαν σε εμένα και με δέχθηκαν ως έναν δικό τους άνθρωπο. Με έκανε να αισθάνομαι μέρος της χώρας που εκπροσωπούσα. Θα το θυμάμαι για πάντα αυτό. Ήταν επτά ξεχωριστά και ιδιαίτερα χρόνια. Αφήνω την θέση αυτή με αίσθημα περηφάνιας και ικανοποίησης. Θα μου λείψουν όλα. Το να δουλεύω μαζί σας ήταν για ‘μένα τιμή. Καλή τύχη…», ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπλατ στην ανακοίνωση που δημοσίευσε η ρωσική ομοσπονδία μπάσκετ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου