ΜΠΑΣΚΕΤ

«Αιώνιοι» ξανά για τελικό

αιώνιοι-ξανά-για-τελικό-119569
Η κληρωτίδα απέτρεψε τον πρόωρο τελικό στο Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ . Η κλήρωση για τα ημιτελικά έφερε τον κάτοχο Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τον ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό με την Καβάλα στο κλειστό της Καλαμίτσας.
Φέτος οι ημιτελικοί δεν είναι διπλοί αλλά νοκ άουτ και βάσει προγραμματισμού έχουν οριστεί για τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ ο τελικός έχει οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου σε γήπεδο που θα καθοριστεί μετά την ανάδειξη του ζευγαριού που θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Εφόσον περάσουν στον τελικό οι «αιώνιοι», πράγμα που θα γίνει για έβδομη σερί σεζόν, το ματς θα γίνει πιθανότατα ξανά στο Ελληνικό.
Την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε ο μάνατζερ Μάνος Παπαδόπουλος και την ΚΑΕ Ολυμπιακός ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος. Το κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πολύ καλό.
«Όπως όλοι ξέρουν, οι τίτλοι κρίνονται στα ντέρμπι των δύο αυτών ομάδων. Μεταξύ μας παίζουμε τους τίτλους, δεν είναι κάτι νέο αυτό», δήλωσε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ χαριτολογώντας για το γεγονός ότι ο Χρήστος Σταυρόπουλος τράβηξε την ομάδα του αντιμέτωπη με την Καβάλα, είπε: «Μάλλον φοβήθηκε».
Ο Χρήστος Σταυρόπουλος με τη σειρά του είπε: «Κάτι θα ξέρει για να το λέει (γέλια). Για μια ακόμη φορά η κλήρωση ήθελε να μην τα πούμε στα ημιτελικά. Το ματς με την Καβάλα δεν θα είναι εύκολο για μας. Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να φτάσουμε στο στόχο μας». Όσο για τον τελικό, είπε: «Είναι ευχή όλων μας να γίνει ένας τελικός σε γεμάτο γήπεδο».
Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, μίλησε για το ενδεχόμενο νέου τελικού των «αιωνίων» και τις συνθήκες: «Τυπικά πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα το Δεκέμβριο. Μετά τις γιορτές θα εξετάσουμε τις προϋποθέσεις και στόχος είναι να έχουμε περισσότερο κόσμο σε σχέση με τις άλλες χρονιές και να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Η λογική λέει ότι θα είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το ζευγάρι, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Ελπίζουμε να μην υπάρχουν εντάσεις και να πάμε στον τελικό με το καλύτερο δυνατό κλίμα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου