ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπαρτζώκας: «Στον Ολυμπιακό παίζει όποιος θέλει να παίξει»

μπαρτζώκας-στον-ολυμπιακό-παίζει-όπ-127643

Θέμα δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό με τον Τζόι Ντόρσεϊ, με το Γιώργο Μπαρτζώκα να σχολιάζει πως στην ομάδα παίζει όποιος πραγματικά το επιθυμεί.

Ο Αμερικανός φέρεται να δήλωσε στα αποδυτήρια, μετά την ήττα των Πειραιωτών από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, πως αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με την ερυθρόλευκη φανέλα, αφού θα αποχωρήσει. Η δήλωσή του έγινε προς το συμπαίκτη του, Έισι Λο, ενώ στη συνέχεια μάζεψε και τα πράγματά του από το ντουλάπι του, στα αποδυτήρια του φαληρικού σταδίου. «Τελείωσα, φεύγω από εδώ», είπε χαρακτηριστικά και άπαντες προβληματίστηκαν έντονα με τη συμπεριφορά του, αλλά αρνήθηκαν να μιλήσουν σε σχετικές ερωτήσεις που τους έγιναν από τους εκπροσώπους του Τύπου. Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει στη συνέντευξη Τύπου ο 47χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν το έπαιξε ανήξερος. Ίσα ίσα δήλωσε γνώστης του περιστατικού και έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως στην ομάδα παίζουν όσοι θέλουν να είναι πραγματικά στην ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας: «Καλησπέρα σας! Όπως φάνηκε και στον αγώνα, δείξαμε κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο. Και χάσαμε δικαιολογημένα. Η Ζαλγκίρις Κάουνας έπαιξε σε ένα σταθερό ρυθμό όλο το παιχνίδι, εμείς είχαμε άλλον στον πρώτο, άλλον στο δεύτερο. Παίξαμε σε πέντε ημέρες τρία παιχνίδια πολύ δύσκολα κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ. Υστερήσαμε σε βασικούς τομείς σήμερα (25/10), κάναμε 22 λάθη, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων. Η στατιστική είναι ισορροπημένη, μόνο τα λάθη διαφέρουν, που οδήγησαν σε πολλά εύκολα καλάθια την Ζαλγκίρις Κάουνας. Προέρχονταν από «διπλό» στην Κάχα, ήρθαν με αυξημένη ψυχολογία, έβαλαν τρίποντα που μας γονάτισα ψυχολογικά και κέρδισαν δίκαια. Στον Ολυμπιακό έχουμε πολλά παιχνίδια, υπάρχουν επίσης μεγάλες απαιτήσεις από την ομάδα μας, ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Για το εάν οι παίκτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν το ρόλο τους στην ομάδα: «Δουλειά μας, εμάς των προπονητών, είναι να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες το ρόλο τους. Η διαχείριση της περσινής χρονιάς, και των περσινών επιτυχιών, είναι πιο δύσκολη. Η αίσθησή μου είναι πως πρέπει όλοι να είναι ευχαριστημένοι στην ομάδα που παίζουν, από την υποστήριξη που τους παρέχει, και να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Εγώ έχω την ευθύνη για την ήττα μας, όχι οι παίκτες. Μεγάλο μέρος του κόσμου μας χειροκρότησε θερμά, παρά το ατυχές αποτέλεσμα, κι αυτό δείχνει την υποστήριξή του προς τα παιδιά για τα όσα έχουν καταφέρει. Ανεξάρτητα από την ήττα προσπάθησαν σκληρά σήμερα (25/10)».

Για το εάν βαραίνει τους παίκτες του Ολυμπιακού η πίεση του φαβορί: «Δεν μπορεί να είναι φαβορί στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός, καμία ομάδα δεν είναι φέτος. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει με αυτό το βάρος. Κάνεις κάποιες ήττες και ξεκινάς από εκεί που ξεκίνησες πέρυσι. Βήμα βήμα, παιχνίδι το παιχνίδι».

Για τον Τζόι Ντόρσεϊ, που εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό: «Το πληροφορήθηκα κι εγώ, αλλά δεν ήμουν εκεί να το δω. Στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζουν παίκτες που θέλουν να είναι στην ομάδα».

onsports.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου